DEBAT:

Hvor blev de 100 millioner af?

Af Jan Ferdinandsen
Hulsøvej 20
Gilleleje

Ved fremlæggelsen af 3. etape af Kulturhavns-projektet, står det nu klart for alle, at Gilleleje Brugs, der står bag projektet, bevidst har snydt befolkningen i Gilleleje.
3. etape har intet med kulturhavnen at gøre, det er alene et lejligheds- og forretningskompleks, fuldstændig som etape 1.
De 2 etaper har alene til formål at sikre Kulturhavnen/ Brugsen økonomisk vinding.
Stribevis af dispensationer er givet. Flere klager er tilgået tilsynsrådet på baggrund af de givne dispensationer – afgørelserne venter vi stadig på.
Etape 2, selve kulturhuset, mangler museumsdelen, der er bibliotek, kultursal og biograf, sidstnævnte skal betjenes af frivillig arbejdskræft.
Gribskov Kommune betaler indskud og leje til kulturhavnen?
Det lykkedes Brugsen med Lars Corfitsen i spidsen at forhindre andre dagligvarebutikker at komme ind i Gilleleje centrum ene og alene for at sikre Brugsen.
Der er flere politikere, med Morten Jørgensen i spidsen, som bærer ansvaret – flere politikere, som stemmer imod deres overbevisning?
Den oprindelige aftale var, at Gilleleje skulle have en kulturperle til 100 millioner. Vi fik/får et forretningscenter med dårlige parkeringsforhold og utilstrækkelige adgangsforhold.
En brun kolos midt i Gilleleje Centrum, som er total fremmed for den smukke gamle fiskerby.

Publiceret 07 July 2016 15:00

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl