DEBAT:

Hvor blev de 100 millioner af?

Af Jan Ferdinandsen
Hulsøvej 20
Gilleleje

Ved fremlæggelsen af 3. etape af Kulturhavns-projektet, står det nu klart for alle, at Gilleleje Brugs, der står bag projektet, bevidst har snydt befolkningen i Gilleleje.
3. etape har intet med kulturhavnen at gøre, det er alene et lejligheds- og forretningskompleks, fuldstændig som etape 1.
De 2 etaper har alene til formål at sikre Kulturhavnen/ Brugsen økonomisk vinding.
Stribevis af dispensationer er givet. Flere klager er tilgået tilsynsrådet på baggrund af de givne dispensationer – afgørelserne venter vi stadig på.
Etape 2, selve kulturhuset, mangler museumsdelen, der er bibliotek, kultursal og biograf, sidstnævnte skal betjenes af frivillig arbejdskræft.
Gribskov Kommune betaler indskud og leje til kulturhavnen?
Det lykkedes Brugsen med Lars Corfitsen i spidsen at forhindre andre dagligvarebutikker at komme ind i Gilleleje centrum ene og alene for at sikre Brugsen.
Der er flere politikere, med Morten Jørgensen i spidsen, som bærer ansvaret – flere politikere, som stemmer imod deres overbevisning?
Den oprindelige aftale var, at Gilleleje skulle have en kulturperle til 100 millioner. Vi fik/får et forretningscenter med dårlige parkeringsforhold og utilstrækkelige adgangsforhold.
En brun kolos midt i Gilleleje Centrum, som er total fremmed for den smukke gamle fiskerby.

Publiceret 07 July 2016 15:00

SENESTE TV

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl