DEBAT:

Hvor blev de 100 millioner af?

Af Jan Ferdinandsen
Hulsøvej 20
Gilleleje

Ved fremlæggelsen af 3. etape af Kulturhavns-projektet, står det nu klart for alle, at Gilleleje Brugs, der står bag projektet, bevidst har snydt befolkningen i Gilleleje.
3. etape har intet med kulturhavnen at gøre, det er alene et lejligheds- og forretningskompleks, fuldstændig som etape 1.
De 2 etaper har alene til formål at sikre Kulturhavnen/ Brugsen økonomisk vinding.
Stribevis af dispensationer er givet. Flere klager er tilgået tilsynsrådet på baggrund af de givne dispensationer – afgørelserne venter vi stadig på.
Etape 2, selve kulturhuset, mangler museumsdelen, der er bibliotek, kultursal og biograf, sidstnævnte skal betjenes af frivillig arbejdskræft.
Gribskov Kommune betaler indskud og leje til kulturhavnen?
Det lykkedes Brugsen med Lars Corfitsen i spidsen at forhindre andre dagligvarebutikker at komme ind i Gilleleje centrum ene og alene for at sikre Brugsen.
Der er flere politikere, med Morten Jørgensen i spidsen, som bærer ansvaret – flere politikere, som stemmer imod deres overbevisning?
Den oprindelige aftale var, at Gilleleje skulle have en kulturperle til 100 millioner. Vi fik/får et forretningscenter med dårlige parkeringsforhold og utilstrækkelige adgangsforhold.
En brun kolos midt i Gilleleje Centrum, som er total fremmed for den smukke gamle fiskerby.

Publiceret 07 July 2016 15:00

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV