DEBAT:

Hvor blev de 100 millioner af?

Af Jan Ferdinandsen
Hulsøvej 20
Gilleleje

Ved fremlæggelsen af 3. etape af Kulturhavns-projektet, står det nu klart for alle, at Gilleleje Brugs, der står bag projektet, bevidst har snydt befolkningen i Gilleleje.
3. etape har intet med kulturhavnen at gøre, det er alene et lejligheds- og forretningskompleks, fuldstændig som etape 1.
De 2 etaper har alene til formål at sikre Kulturhavnen/ Brugsen økonomisk vinding.
Stribevis af dispensationer er givet. Flere klager er tilgået tilsynsrådet på baggrund af de givne dispensationer – afgørelserne venter vi stadig på.
Etape 2, selve kulturhuset, mangler museumsdelen, der er bibliotek, kultursal og biograf, sidstnævnte skal betjenes af frivillig arbejdskræft.
Gribskov Kommune betaler indskud og leje til kulturhavnen?
Det lykkedes Brugsen med Lars Corfitsen i spidsen at forhindre andre dagligvarebutikker at komme ind i Gilleleje centrum ene og alene for at sikre Brugsen.
Der er flere politikere, med Morten Jørgensen i spidsen, som bærer ansvaret – flere politikere, som stemmer imod deres overbevisning?
Den oprindelige aftale var, at Gilleleje skulle have en kulturperle til 100 millioner. Vi fik/får et forretningscenter med dårlige parkeringsforhold og utilstrækkelige adgangsforhold.
En brun kolos midt i Gilleleje Centrum, som er total fremmed for den smukke gamle fiskerby.

Publiceret 07 July 2016 15:00

Amanda og Piazzolla i Tisvilde Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Tisvilde Bio. En af dem er filmen 'Amanda'.

Den syvårige Amanda mister sin mor ved et terrorangreb i Paris. Det ændrer på alle måder hendes liv. Hendes onkel, David er lidt af en dagdriver og er løsansat i parkvæsenet. Han har et nært forhold til sin niece men slentrer ellers gennem livet på bedste beskub. En aften skal han mødes med sin kæreste og Amandas mor for at fejre hendes nyerhvervede kørekort. Han er som sædvanligt for sent på den. Da han ankommer er det utænkelige sket. Terrorens har stukket sit afskyelige fjæs frem.

David skal nu ud over chokket og tabet også tage vare på sin lille niece, men hvordan kommer de videre i livet og bringer håbet tilbage. Der er rørende scener i filmen, som når David i et forsøg på at glemme smider søsterens tandbørste ud. Amanda opdager helt sønderknust, at morens tandbørste er væk. Det er her i dagligdagens praktiske detaljer, at traumet slår igennem. Den slags detaljer blænder kameraerne normalt ned for, men her eksponeres savnet, så det gør ondt. Filmen vises 21., 22., 24. og 25. august klokken 20 samt 23. august klokken 15.

Dokumentar

'Piazzolla – The years of the Shark' er en dokumentarfilm om argentineren Astor Piazzolla (1921-1992). Han var et musikalsk geni, der formåede at forny tango-genren.

Filmen går tæt på manden og myten, og sammen med sønnen Daniel dykkes der ned i private lyd- og videooptagelser. Han var en af de største bandoneón-spillere i verden. Det er et instrument, der har meget tilfælles med harmonikaen. Han genopfandt tangoen som finkultur, der førte tangoen ind i koncertsalene. Den slags gjorde man ikke ustraffet. Tangoen var ikke længere en folkelig tilbedt dansemusik og nationalkultur, og befolkningen i hjemlandet Argentina var rasende. Han var slet og ret forræder. Dokumentaren vises 25. august klokken 16 og 28. august klokken 20.