DEBAT:

Spørgsmål til borgmesteren

Af Bjarke Springstrup,
Kringelholm 74, Gilleleje.
På vegne af foreningen Pas på
Gilleleje

Den 29.juni blev der afholdt en høring om Kulturhavnens 3. og sidste etape.
Borgmester Kim Valentin indledte mødet, og kom lidt tankeløst ind på de mange dispensationer fra lokalplanen som kommunen har givet. Herom udtalte han følgende:
”…når man læser dispensationerne igennem, så kan man godt se, at der er nogen af de ting her, hvor, hvis man holder sig til lokalplanen, så ville man få en knap så smuk bygning ud af det…”
Borgmesteren synes tydeligvis, at nogle af dispensationerne har bidraget til at gøre bygningerne smukkere.
Skulle man være sindet at tage borgmesterens udsagn for pålydende, så kunne man fristes til at antage, at han aldrig har fået læst hverken lokalplanen eller dispensationerne. Eller også har han bare ikke forstået det.
For nu at dementere denne vurdering, skal jeg opfordre borgmesteren til at gennemgå samtlige de 17 dispensationer der er givet, og udpege og begrunde hvilke af disse dispensationer, der efter borgmesterens mening har bidraget til et smukkere byggeri.
Måske man i den forbindelse burde nævne, at udarbejdelsen af lokalplanen var et stort og omfattede arbejde, hvor Brugsen, en række foreninger, kommunens forvaltning, et eksternt konsulentfirma, samt naboer, de handlende og andre interessenter deltog. Hvorefter planen blev forelagt byrådet til beslutning.
Altså efter en omfattede demokratisk proces. Elementer der kan gøre byggeriet billigere og ringere, søger bygherre om dispensation for. Og de bliver leveret på samlebånd uden nævneværdig behandling. Uden at de involverede bliver hørt; i visse tilfælde ikke engang byrådet.
Monstro borgmesteren svarer? Hvordan er det dog kommet hertil?

Publiceret 04 July 2016 15:15

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl