DEBAT:

Spørgsmål til borgmesteren

Af Bjarke Springstrup,
Kringelholm 74, Gilleleje.
På vegne af foreningen Pas på
Gilleleje

Den 29.juni blev der afholdt en høring om Kulturhavnens 3. og sidste etape.
Borgmester Kim Valentin indledte mødet, og kom lidt tankeløst ind på de mange dispensationer fra lokalplanen som kommunen har givet. Herom udtalte han følgende:
”…når man læser dispensationerne igennem, så kan man godt se, at der er nogen af de ting her, hvor, hvis man holder sig til lokalplanen, så ville man få en knap så smuk bygning ud af det…”
Borgmesteren synes tydeligvis, at nogle af dispensationerne har bidraget til at gøre bygningerne smukkere.
Skulle man være sindet at tage borgmesterens udsagn for pålydende, så kunne man fristes til at antage, at han aldrig har fået læst hverken lokalplanen eller dispensationerne. Eller også har han bare ikke forstået det.
For nu at dementere denne vurdering, skal jeg opfordre borgmesteren til at gennemgå samtlige de 17 dispensationer der er givet, og udpege og begrunde hvilke af disse dispensationer, der efter borgmesterens mening har bidraget til et smukkere byggeri.
Måske man i den forbindelse burde nævne, at udarbejdelsen af lokalplanen var et stort og omfattede arbejde, hvor Brugsen, en række foreninger, kommunens forvaltning, et eksternt konsulentfirma, samt naboer, de handlende og andre interessenter deltog. Hvorefter planen blev forelagt byrådet til beslutning.
Altså efter en omfattede demokratisk proces. Elementer der kan gøre byggeriet billigere og ringere, søger bygherre om dispensation for. Og de bliver leveret på samlebånd uden nævneværdig behandling. Uden at de involverede bliver hørt; i visse tilfælde ikke engang byrådet.
Monstro borgmesteren svarer? Hvordan er det dog kommet hertil?

Publiceret 04 July 2016 15:15

SENESTE TV

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl