DEBAT:

Med pistolen for panden

Trine Egetved
Konservative
Byrådsmedlem

Så kom Sisse Krøll Willemoes på banen med et læserindlæg i Ugeposten den 22. juni 2016 efter hun meldte sig helt ud af debatten i Byrådssalen sidste mandag. Og retorikken er nu den samme, som i den tidligere valgperiode, da Anders Gerner Frost fra NytGribskov var Børneudvalgsformand.
Enten skal der etableres børnebyer stik imod lokalbefolkningens vilje, eller også bliver de mindste skoler lukket! Det er da en trussel, der er til at tage og føle på. Med pistolen for panden får lokalbefolkningen besked på, at enten makker I ret, eller også lukker vi jeres skole.
Hvad er det for en måde at true et lokalområde på?
Og så er det jo ikke engang rigtigt at skolelukninger er en realitet, hvis der ikke etableres børnebyer. Med den driftsbesparelse der ser ud til at være på en investering på 12 millioner, så vil det tage næsten 20 år, før investeringen giver økonomisk overskud. Så det er noget vrøvl Børneudvalgsformanden skriver. Og hun sætter et lokalområde i en helt urimelig situation, når hun truer dem på denne måde.
Samtidig prøver NytGribskov og Socialdemokraterne med deres ændringsforslag, at starte en mindre borgerkrig mellem to små lokalsamfund i vores kommune. For vil det ene område ikke have en børneby, så skal det andet område åbenbart.
Samme holdning ses i dagens indlæg i Frederiksborg Amtsavis, hvor Nyt Gribskovs Anders Gerner Frost nu prøver, at få det til at se ud som om borgmesteren praktiserer slingrekurs. Men det er jo heller ikke rigtigt. Det lader til at NytGribskov i Økonomiudvalget, så deres snit til igen at skabe usikkerhed i Blistrup og pege på at flytte børnehaven ud på skolen i stedet. På trods af at der ikke står noget om Blistrup i budgetforliget. På trods af at meldingerne fra Blistrup er, at man ønsker børnehaven bliver på nuværende placering. Og derfor går der politisk fnidder i det.
Jeg er ret overbevist om, at vælger man at gennemføre dette projekt i Blistrup, så vil de fleste vælge det ganske udmærkede private tilbud, som ligger som nabo til den nuværende børnehave. Og så er der jo ingen grund til at bruge alle de penge på at flytte en velfungerende børnehave. Der er intet økonomisk rationale i det. Det er en speciel form for borgerinddragelse, der praktiseres. Og det er skammeligt at to lokalområder på denne måde er i klemme i en politisk magtkamp, med nogle folkevalgte som har glemt for hvis skyld de sidder i Byrådet.

Publiceret 04 July 2016 15:15

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV