DEBAT:

Med pistolen for panden

Trine Egetved
Konservative
Byrådsmedlem

Så kom Sisse Krøll Willemoes på banen med et læserindlæg i Ugeposten den 22. juni 2016 efter hun meldte sig helt ud af debatten i Byrådssalen sidste mandag. Og retorikken er nu den samme, som i den tidligere valgperiode, da Anders Gerner Frost fra NytGribskov var Børneudvalgsformand.
Enten skal der etableres børnebyer stik imod lokalbefolkningens vilje, eller også bliver de mindste skoler lukket! Det er da en trussel, der er til at tage og føle på. Med pistolen for panden får lokalbefolkningen besked på, at enten makker I ret, eller også lukker vi jeres skole.
Hvad er det for en måde at true et lokalområde på?
Og så er det jo ikke engang rigtigt at skolelukninger er en realitet, hvis der ikke etableres børnebyer. Med den driftsbesparelse der ser ud til at være på en investering på 12 millioner, så vil det tage næsten 20 år, før investeringen giver økonomisk overskud. Så det er noget vrøvl Børneudvalgsformanden skriver. Og hun sætter et lokalområde i en helt urimelig situation, når hun truer dem på denne måde.
Samtidig prøver NytGribskov og Socialdemokraterne med deres ændringsforslag, at starte en mindre borgerkrig mellem to små lokalsamfund i vores kommune. For vil det ene område ikke have en børneby, så skal det andet område åbenbart.
Samme holdning ses i dagens indlæg i Frederiksborg Amtsavis, hvor Nyt Gribskovs Anders Gerner Frost nu prøver, at få det til at se ud som om borgmesteren praktiserer slingrekurs. Men det er jo heller ikke rigtigt. Det lader til at NytGribskov i Økonomiudvalget, så deres snit til igen at skabe usikkerhed i Blistrup og pege på at flytte børnehaven ud på skolen i stedet. På trods af at der ikke står noget om Blistrup i budgetforliget. På trods af at meldingerne fra Blistrup er, at man ønsker børnehaven bliver på nuværende placering. Og derfor går der politisk fnidder i det.
Jeg er ret overbevist om, at vælger man at gennemføre dette projekt i Blistrup, så vil de fleste vælge det ganske udmærkede private tilbud, som ligger som nabo til den nuværende børnehave. Og så er der jo ingen grund til at bruge alle de penge på at flytte en velfungerende børnehave. Der er intet økonomisk rationale i det. Det er en speciel form for borgerinddragelse, der praktiseres. Og det er skammeligt at to lokalområder på denne måde er i klemme i en politisk magtkamp, med nogle folkevalgte som har glemt for hvis skyld de sidder i Byrådet.

Publiceret 04 July 2016 15:15

Amanda og Piazzolla i Tisvilde Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Tisvilde Bio. En af dem er filmen 'Amanda'.

Den syvårige Amanda mister sin mor ved et terrorangreb i Paris. Det ændrer på alle måder hendes liv. Hendes onkel, David er lidt af en dagdriver og er løsansat i parkvæsenet. Han har et nært forhold til sin niece men slentrer ellers gennem livet på bedste beskub. En aften skal han mødes med sin kæreste og Amandas mor for at fejre hendes nyerhvervede kørekort. Han er som sædvanligt for sent på den. Da han ankommer er det utænkelige sket. Terrorens har stukket sit afskyelige fjæs frem.

David skal nu ud over chokket og tabet også tage vare på sin lille niece, men hvordan kommer de videre i livet og bringer håbet tilbage. Der er rørende scener i filmen, som når David i et forsøg på at glemme smider søsterens tandbørste ud. Amanda opdager helt sønderknust, at morens tandbørste er væk. Det er her i dagligdagens praktiske detaljer, at traumet slår igennem. Den slags detaljer blænder kameraerne normalt ned for, men her eksponeres savnet, så det gør ondt. Filmen vises 21., 22., 24. og 25. august klokken 20 samt 23. august klokken 15.

Dokumentar

'Piazzolla – The years of the Shark' er en dokumentarfilm om argentineren Astor Piazzolla (1921-1992). Han var et musikalsk geni, der formåede at forny tango-genren.

Filmen går tæt på manden og myten, og sammen med sønnen Daniel dykkes der ned i private lyd- og videooptagelser. Han var en af de største bandoneón-spillere i verden. Det er et instrument, der har meget tilfælles med harmonikaen. Han genopfandt tangoen som finkultur, der førte tangoen ind i koncertsalene. Den slags gjorde man ikke ustraffet. Tangoen var ikke længere en folkelig tilbedt dansemusik og nationalkultur, og befolkningen i hjemlandet Argentina var rasende. Han var slet og ret forræder. Dokumentaren vises 25. august klokken 16 og 28. august klokken 20.