Jes Freisner opfordrer Ugeposten til at indarbejde en mere nuanceret form for dækning af sagen om hardballbanen

Jes Freisner opfordrer Ugeposten til at indarbejde en mere nuanceret form for dækning af sagen om hardballbanen "Teglværket" og politiets mulige dobbeltrolle, som beskrevet i sidste uges aviser. Foto: badboysairsoft.dk

DEBAT:

Vær mod andre som du vil ha’ andre er mod dig

Jes Freisner, Tibirkevej 15 3220 Tisvildeleje

Jeg må give Claus Hansen fra Græsted fuldstændig ret i sit debatindlæg fra 28. juni vedr. sit synspunkt af Ugepostens hetz kampagne mod firmaet Badboys Airsoft.
Nu er der efterhånden blevet skrevet nogle stykker af redaktøren, senest denne uges næsten helsides artikel, hvor der bliver benyttet overskrifter som “Politiets mulige dobbeltrolle og magtmisbrug” og beskyldninger mod betjente for “aktivt og bevist at se igennem fingre med ulovligheder”. Dette skrives uden skygge af bevis. Ud over disse artiklers enside fokusering og indfaldsvinkel, hvor man kan få indtryk af at Ugeposten har et horn i siden på virksomheden, vil jeg generelt opfordre redaktionen til at indarbejde en mere nuanceret form for dækning af denne og lignende sager i avisen gående fremad.

Publiceret 02 July 2016 08:30

Amanda og Piazzolla i Tisvilde Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Tisvilde Bio. En af dem er filmen 'Amanda'.

Den syvårige Amanda mister sin mor ved et terrorangreb i Paris. Det ændrer på alle måder hendes liv. Hendes onkel, David er lidt af en dagdriver og er løsansat i parkvæsenet. Han har et nært forhold til sin niece men slentrer ellers gennem livet på bedste beskub. En aften skal han mødes med sin kæreste og Amandas mor for at fejre hendes nyerhvervede kørekort. Han er som sædvanligt for sent på den. Da han ankommer er det utænkelige sket. Terrorens har stukket sit afskyelige fjæs frem.

David skal nu ud over chokket og tabet også tage vare på sin lille niece, men hvordan kommer de videre i livet og bringer håbet tilbage. Der er rørende scener i filmen, som når David i et forsøg på at glemme smider søsterens tandbørste ud. Amanda opdager helt sønderknust, at morens tandbørste er væk. Det er her i dagligdagens praktiske detaljer, at traumet slår igennem. Den slags detaljer blænder kameraerne normalt ned for, men her eksponeres savnet, så det gør ondt. Filmen vises 21., 22., 24. og 25. august klokken 20 samt 23. august klokken 15.

Dokumentar

'Piazzolla – The years of the Shark' er en dokumentarfilm om argentineren Astor Piazzolla (1921-1992). Han var et musikalsk geni, der formåede at forny tango-genren.

Filmen går tæt på manden og myten, og sammen med sønnen Daniel dykkes der ned i private lyd- og videooptagelser. Han var en af de største bandoneón-spillere i verden. Det er et instrument, der har meget tilfælles med harmonikaen. Han genopfandt tangoen som finkultur, der førte tangoen ind i koncertsalene. Den slags gjorde man ikke ustraffet. Tangoen var ikke længere en folkelig tilbedt dansemusik og nationalkultur, og befolkningen i hjemlandet Argentina var rasende. Han var slet og ret forræder. Dokumentaren vises 25. august klokken 16 og 28. august klokken 20.