DEBAT:

Succes i Græsted – det går vel over ...

Lars Olsen
Frederiksværkvej 54, Skærød
3200 Helsinge


Min kone og jeg havde lørdag 25/6 inviteret nogle forretningsforbindelser.
Vi skulle igen i år se Græsted Revyen - Noget skulle vi jo lave…….

Nogle af vores gæster skulle køre 50 km hver vej - De er vel bare glade for deres bil…….

Vores gæster fortalte, at de havde glædet sig til at se Græsted revyen, for de havde moret sig kongeligt over revyen sidste år
- De husker vel bare dårligt…..

Vi sad en halv time foran kroen på det nye store torv, og solen skinnede fra en skyfri himmel.
- Et sted skulle den jo skinne…….

Vores gæster roste maden.
- De var vel bare høflige…

Ved siden af mig sad der en kvindelig anmelder fra en stor avis. Hun havde taget hendes mand med.
- Et sted skulle han jo være…

Konen skrev notater, og manden sad det meste af tiden med brystkassen nede på knæene og slog sig på lårene.
- Han havde vel spist noget, som han ikke kunne tåle..…..

Vores gæster sagde, at revyen var pragtfuld igen i år.
- Man siger jo så meget………

En teaterdirektør blandt vores gæster sagde, at det var meget modigt, at Græsted Revyen havde ladet en for mig ukendt skuespiller fremføre et meget svært Dirch Passer nummer.
- Noget skulle han jo synge…….

Da revyen var slut, så rejste alle mennesker i salen sig op og gav stående applaus.
- De var vel trætte af at sidde ned……..

Vores gæster takkede mange gange og sagde, at de håbede, at vi inviterede igen til næste år - Man skal jo ikke tro på alt, hvad man hører……….

Min kone og jeg mødte ikke en eneste person, som vi kendte fra kommunen - Vi trænger vel bare til briller………

Vores gæster undrede sig over, at folk i Gribskov Kommune ikke bakkede mere op og i større omfang besøgte den lokale Græsted Revy.
- Det kan vel ændre sig……………

Publiceret 02 July 2016 08:00

Amanda og Piazzolla i Tisvilde Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Tisvilde Bio. En af dem er filmen 'Amanda'.

Den syvårige Amanda mister sin mor ved et terrorangreb i Paris. Det ændrer på alle måder hendes liv. Hendes onkel, David er lidt af en dagdriver og er løsansat i parkvæsenet. Han har et nært forhold til sin niece men slentrer ellers gennem livet på bedste beskub. En aften skal han mødes med sin kæreste og Amandas mor for at fejre hendes nyerhvervede kørekort. Han er som sædvanligt for sent på den. Da han ankommer er det utænkelige sket. Terrorens har stukket sit afskyelige fjæs frem.

David skal nu ud over chokket og tabet også tage vare på sin lille niece, men hvordan kommer de videre i livet og bringer håbet tilbage. Der er rørende scener i filmen, som når David i et forsøg på at glemme smider søsterens tandbørste ud. Amanda opdager helt sønderknust, at morens tandbørste er væk. Det er her i dagligdagens praktiske detaljer, at traumet slår igennem. Den slags detaljer blænder kameraerne normalt ned for, men her eksponeres savnet, så det gør ondt. Filmen vises 21., 22., 24. og 25. august klokken 20 samt 23. august klokken 15.

Dokumentar

'Piazzolla – The years of the Shark' er en dokumentarfilm om argentineren Astor Piazzolla (1921-1992). Han var et musikalsk geni, der formåede at forny tango-genren.

Filmen går tæt på manden og myten, og sammen med sønnen Daniel dykkes der ned i private lyd- og videooptagelser. Han var en af de største bandoneón-spillere i verden. Det er et instrument, der har meget tilfælles med harmonikaen. Han genopfandt tangoen som finkultur, der førte tangoen ind i koncertsalene. Den slags gjorde man ikke ustraffet. Tangoen var ikke længere en folkelig tilbedt dansemusik og nationalkultur, og befolkningen i hjemlandet Argentina var rasende. Han var slet og ret forræder. Dokumentaren vises 25. august klokken 16 og 28. august klokken 20.