DEBAT:

Svar på læserbrev af Birgit og Erik Lahn Sørensen

Lone Møller (S) Formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Gribskov Kommune


Kære Birgit og Erik Lahn Sørensen. Det glæder mig, at I lægger mærke til de gode ting, kommunen gør for at få flygtninge i arbejde.
I er bekymrede for, om kommunen gør nok - særligt set i det perspektiv, at mange virksomheder efter jeres vurdering ikke vil tage flygtninge, der ikke kan tale dansk. Den udfordring er vi naturligvis meget opmærksomme på, og derfor arbejder vi også bredt på at finde løsninger for både flygtninge og virksomheder.
For eksempel er vi særligt opmærksomme på også at finde mindre job - for eksempel inden for handel, service eller landbrug, som at plukke bær eller stå i opvasken. De job er ofte sæsonbetonede og kan være en god indgang til et fast arbejde, fordi flygtningene skaber kontakter og i øvrigt har mulighed for at øve sig i at tale dansk i den periode, de arbejder.
I skriver også, at der er ventelister til sprogskolen i Hillerød. Det oplever vi ikke. Tværtimod har vi netop intensiveret samarbejdet med sprogskolen om et udvidet forløb, hvor flere flygtninge skal være på sprogskolen op til fem dage om ugen.
Gribskov Kommune ser også frem til at styrke arbejdsmarkedsindsatsen endnu mere i tråd med den kommende integrationsreform fra Folketinget. Reformen stiller krav om, at flygtninge inden for en måned skal i gang på arbejdsmarkedet, og at disse forløb skal kombineres med undervisning i dansk på virksomhederne eller på sprogskolen.
Derudover kan jeg fortælle, at Gribskov Kommune har afsat en million kroner til at løse opgaven med at få flere flygtninge i arbejde. Vi har endnu ikke besluttet, hvad vi skal bruge pengene til, men der er masser af muligheder. For eksempel kan vi ansætte flere virksomhedskonsulenter, som i øjeblikket gør et fantastisk stykke arbejde med at matche flygtningenes kompetencer med de lokale virksomheders behov.
Sidst men ikke mindst er Folketinget ved at være tæt på at vedtage en ny integrationsgrunduddannelse i forbindelse med den nye reform. Uddannelsen betyder, at kommunen i et tæt samarbejde med de lokale virksomheder og erhvervsskolen kan skabe et personligt forløb for hver enkelt flygtning, så personen lettere kan komme i virksomhedspraktik og dermed får større chance for at få et fast arbejde fremover.
Og så vil jeg gerne slutte af med at sige, at vi helt generelt oplever et særdeles positivt samarbejde med virksomhederne i kommunen. Derfor vurderer jeg i hvert fald, at der er gode muligheder for at få endnu flere flygtninge i arbejde fremover.

Venlig hilsen
Lone Møller (S)

Publiceret 28 June 2016 14:00

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl