DEBAT:

Regeringen svigter regionerne og borgerne

Af Lars Gårdhøj,
regionsrådsmedlem
og budgetordfører
for Socialdemokraterne

ØKONOMI: Danske regioner indgik for et par uger siden en aftale med regeringen om regionernes økonomi for 2017.
Aftalen sikrer regionerne en vækst på sølle 0,1% eller blot cirka 44 mio.kr. til Region Hovedstaden, hvilket nærmest er ingenting, da udgifterne stiger langt mere fordi befolkningen vokser i hovedstaden, hvilket betyder øgede udgifter til medicin og flere behandlinger.
Økonomiaftalen står derfor i kontrast til de flotte udmeldinger fra Venstre og ikke mindst støttepartiet Dansk Folkeparti i valgkampen for et år siden. Her lød det, at sundhedsvæsenet skulle tilføres flere midler og her måtte ikke spares. Et år senere er realiteten nu den, at vi i Region Hovedstaden skal ud og spare mere end 500 mio.kr. på 2017-budgettet.
Man kan spørge sig selv hvorfor vi dog har sagt ja til den økonomiaftale? Svaret er, at havde vi ikke gjort det, var aftalen blevet langt værre. For regeringen startede nemlig ud med at de ville indkassere de penge, vi sparer ved, at de nye hospitaler vi bygger, er mere effektive. De penge har vi dog allerede budgetteret med, så skulle de afleveres til staten havde vi manglet et milliardbeløb! Så vi måtte acceptere en ikke særlig god aftale, da alternativet var endnu værre.
Socialdemokraterne vil bestræbe sig på, at patienterne mærker mindst muligt til de kommende besparelser, men nemt bliver det ikke. Vi har effektiviseret løbende over de sidste mange år, og vores personale er allerede i dag spændt hårdt for. Jeg tvivler stærkt på, at vi kan spare mere end 500 mio.kr. uden at det medfører fyringer og forringelser. Desværre. Men det er vigtigt at få sagt, at det er regeringen, der står bag den forringede økonomi. Åbenlyst i strid med valgløfterne.

Publiceret 28 June 2016 19:00

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV