DEBAT:

Regeringen svigter regionerne og borgerne

Af Lars Gårdhøj,
regionsrådsmedlem
og budgetordfører
for Socialdemokraterne

ØKONOMI: Danske regioner indgik for et par uger siden en aftale med regeringen om regionernes økonomi for 2017.
Aftalen sikrer regionerne en vækst på sølle 0,1% eller blot cirka 44 mio.kr. til Region Hovedstaden, hvilket nærmest er ingenting, da udgifterne stiger langt mere fordi befolkningen vokser i hovedstaden, hvilket betyder øgede udgifter til medicin og flere behandlinger.
Økonomiaftalen står derfor i kontrast til de flotte udmeldinger fra Venstre og ikke mindst støttepartiet Dansk Folkeparti i valgkampen for et år siden. Her lød det, at sundhedsvæsenet skulle tilføres flere midler og her måtte ikke spares. Et år senere er realiteten nu den, at vi i Region Hovedstaden skal ud og spare mere end 500 mio.kr. på 2017-budgettet.
Man kan spørge sig selv hvorfor vi dog har sagt ja til den økonomiaftale? Svaret er, at havde vi ikke gjort det, var aftalen blevet langt værre. For regeringen startede nemlig ud med at de ville indkassere de penge, vi sparer ved, at de nye hospitaler vi bygger, er mere effektive. De penge har vi dog allerede budgetteret med, så skulle de afleveres til staten havde vi manglet et milliardbeløb! Så vi måtte acceptere en ikke særlig god aftale, da alternativet var endnu værre.
Socialdemokraterne vil bestræbe sig på, at patienterne mærker mindst muligt til de kommende besparelser, men nemt bliver det ikke. Vi har effektiviseret løbende over de sidste mange år, og vores personale er allerede i dag spændt hårdt for. Jeg tvivler stærkt på, at vi kan spare mere end 500 mio.kr. uden at det medfører fyringer og forringelser. Desværre. Men det er vigtigt at få sagt, at det er regeringen, der står bag den forringede økonomi. Åbenlyst i strid med valgløfterne.

Publiceret 28 June 2016 19:00

SENESTE TV

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl