hopscotch game on outdoor playground, kids playtime

hopscotch game on outdoor playground, kids playtime Foto: Adobe Stock

DEBAT: Intet engagement i trivsel i børnehøjde

Af
Ole Thomsen

fmd. Frivilligt Forum Gribskov

Slåenvænget 5, Gilleleje

debat Et nyt skoleår er begyndt ,og mange elever vil fortsat ikke modtage almindelig undervisning. Det kan skyldes mange forskellige årsager.

Sårbare børn, der ikke modtager undervisning, er blevet et meget omtalt emne det sidste års tid, og der er ingen tvivl om, at der skal gøres noget mere for, at disse børn igen kan få undervisning.

Derfor har Frivilligt Forum Gribskov inviteret frivillige foreninger til at indgå i et projekt, som netop er indeholdt i den enkelte forenings formålsparagraf.

Ordet samarbejde betyder for mig, at flere indgår i et projekt både i udformning og udførelse, det vil sige tage ejerskab af opgaven.

Men det er skuffende, at alle undskylder sig generelt med manglende overskud.

Når der foreligger en detaljeret færdig beskrivelse af projektet, vil man måske indgå i projektet - det gælder både politikere, kommunale medarbejdere og foreninger. Men det er jo ikke samarbejde.

Det er skræmmende at en ny lov er trådt i kraft 1. august, hvor skoleledelsen har indberetningspligt, når børn har for meget fravær, og der bliver reduceret i børnechecken. Børn som i kortere eller længere tid ikke har fået det rigtige skoletilbud på grund af sårbarhed.

Jeg tror ikke, det er manglende vilje, at ingen foreninger melder sig, men alle har nok i deres egen lille andegård. Det gør desværre ikke livet nemmere for de mange sårbare børns fremtid som samfundsborgere.

Det er derfor med vemod, at jeg på grund af manglende engagement fra frivillige må lægge projekt 'Trivsel i børnehøjde' i mølposen.

Publiceret 25 August 2019 07:00