Munkerup Park er i år rammen for et kunst- og naturlaboratorium med workshopforløb for børn og unge. Simon Hjermind Jensen

Munkerup Park er i år rammen for et kunst- og naturlaboratorium med workshopforløb for børn og unge. Simon Hjermind Jensen

Munkeruphus fejrer 30 år med kunst og natur

25. august bydes på oplevelser og aktiviteter både ude og inde

arrangement Denne sommer er det 30 år siden, at en gruppe lokale borgere og frivillige ildsjæle fik reddet og fredet den smukke bygning Munkeruphus, der dengang stod forfalden og til nedrivning.

Siden har stedet været drevet som udstillingssted for kunst og design, som i år også kan fejre, at husets tidligere ejer, kunstneren Gunnar Aagaard Andersen (1919-1982), kunne være fyldt 100 år.

Begge begivenheder fejres med henholdsvis stort jubilæumsprogram søndag 25. august kl. 10-20 samt en udstilling og helt ny film om Gunnar Aagaard Andersen, der kan opleves på Munkeruphus til efteråret.

Alle er velkomne på jubilæumsdagen 25. august, hvor der fra morgen til aften vil være forskellige aktiviteter og oplevelser, som finder sted både på stranden, i Munkeruphus' have og ikke mindst i den tilstødende Munkerup Park, som i år er rammen for et kunst- og naturlaboratorium med workshopforløb for børn og unge.

Dagen begynder kl. 10 med gratis morgenkaffe, morgensang og åbningstale ved Gribskovs borgmester Anders Gerner Frost.

Om eftermiddagen er der bl.a. oplæg og debat om kunst og natur som ramme for læring og fællesskaber samt filmprogram i skov-garagen, hvor man bl.a. kan se den anmelderroste dokumentarfilm 'Genopdagelsen' af Phie Ambo.

Dagen igennem er der aktiviteter for børn, og der kan købes picnicposer, kaffe og kage i Munkeruphus' spisestue til at tage med ud i det grønne.

Slutter med performance

Jubilæet rundes af med performance ved lydkunstner Jacob Kirkegaard samt bålhygge i Simon Hjermind Jensens arkitektoniske vartegn for Munkerup Park.

jesl

Publiceret 23 August 2019 19:00