I Det Flydende Teaters forestilling har Lise Lauenblad titelrollen som Louise Rasmussen, senere Grevinde Danner. Foto: Per Morten Abrahamsen

I Det Flydende Teaters forestilling har Lise Lauenblad titelrollen som Louise Rasmussen, senere Grevinde Danner. Foto: Per Morten Abrahamsen

Grevinde Danner på Hotel Gilleleje Strand

teater Egentlig hører den berømte Grevinde Danner, hustru til Frederik 7., til i Jægerspris i Nordvestsjælland.

Men for en aften forlægger hun sin residens til Gilleleje, når Det Flydende Teater på torsdag 22. august kl. 19.30 på Hotel Gilleleje Strand spiller deres nye, stærkt roste forestilling om den berygtede og berømte dronning, der aldrig blev anerkendt af hof eller borgerskab i 1800-tallets Danmark.

"Nu er jeg 7 år og rejser mig fra rendestenen," siger den lille Louise, der kommer fra fattige kår i København.

Dramatikeren Line Mørkeby skildrer i forestillingen 'Danner' hendes rejse fra rendestenen til først balletskolen på Det Kgl. Teater over trekantsdramaet mellem hende, bladmanden Carl Berling og hans ven, kronprins Frederik, til hun bliver gift med samme kronprins, der nu er konge.

Louise Rasmussen bliver en af Danmarkshistoriens mest berømte kvinder, men det er ikke uden omkostninger som enlig mor at blive gift med kongen. I dag lever hendes navn videre i de stiftelser, hun oprettede til hjælp for forsømte børn og enlige mødre.

jesl

Publiceret 23 August 2019 17:00