Hvis drenge skal få øjnene op for, at gymnastikken også er en mulighed i fritiden, så skal der fokuseres på de ting, der tiltaler netop dem. Pressefoto

Hvis drenge skal få øjnene op for, at gymnastikken også er en mulighed i fritiden, så skal der fokuseres på de ting, der tiltaler netop dem. Pressefoto Photographer Bo Nymann

Gymnastikforeninger vil holde fast på drengene

22. og 23. august holder man workshops i Helsinge og Græsted

fritid Der er et eller andet, der ikke rigtigt rimer på drenge og gymnastik. I hvert fald forsvinder drengene i stort tal fra gymnastikken, når de står på tærsklen til teenageårene. Men det store frafald har de tænkt sig at gøre noget ved i gymnastikforeningerne i Ramløse, Annisse, Søborg og Græsted:

"Vi må gøre noget nyt, for drengene kommer ikke altid af sig selv, og vi arbejder gerne sammen med andre foreninger om udfordringen," siger formand for Søborg SG&I Flemming C. Larsen i en pressemeddelelse fra DGI.

Derfor har de fire foreninger inviteret drengene fra henholdsvis Ramløse Skole, Bjørnehøj skole og Gribskolen til nogle sjove og inspirerende timer i gymnastiksalen, hvor drengene får bevæget og eksperimenteret med kroppen på nye måder.

Det sker i Helsinge torsdag 22. august kl. 9-10.50 på Ramløse Skole og kl. 12.30-14.20 på Bjørnehøj skole, og i Græsted fredag 23. august kl. 9.00-12.45 i Gribskov hallen.

Rum til at være dreng

For hvis drengene skal have øjnene op for, at gymnastikken også er en mulighed i fritiden, så skal der fokuseres på de ting, der tiltaler netop drengene:

"Der skal være et rum til, at drengene kan være drenge. Derfor bliver det med fuld fart på og med mere fokus på spring end på serier. På at udforske, hvad kroppen kan frem for, hvad der er rigtigt og forkert," siger projektleder i DGI Gymnastik Helle Holm i pressemeddelelsen.

10.000 drenge på 10 dage

De fire foreningers tiltag er en del af DGI’s drengesatsning, hvor 30 instruktører vil udfordre 10.000 drenge til at bruge deres krop på nye måder.

Projektet er et samarbejde mellem DGI, FaceOff og PE Redskaber og vil vise, at gymnastikken har en masse at byde på. Også for drenge.

”Gymnastikken dækker over så mange facetter. Det er opvisninger, serier og spring. Det er for babyer, unge og gamle. Og det er bestemt også for drenge, der snart bliver teenagere. Derfor er jeg glad for, at drengene nu får mulighed for en mere løs tilgang, hvor det er oplevelsen og bevægelsen, der er i centrum,” siger Helle Holm.

jesl

Publiceret 20 August 2019 19:00