Ny Rema 1000 i Gilleleje?

Af
Anne Larsen

Rosenvang 2

Debat Rema 1000 ønsker ny butik, og Bakkeselskabet tilbyder at sælge grundareal ved Gilleleje-hallen til formålet. Det må være en god ide: Den sunde konkurrence mellem byens dagligvarebutikker kan fastholdes. Offentlig adgang til rekreative og kystnære områder kan fastholdes ved Bakkeselskabets salg af grund.

De aktiviteter, der kommer på grunden, vil give en daglig udnyttelse og ikke kun blive brugt få dage om året. Fremstår lidt kedeligt i hverdagen lige nu. Kommende P-pladser (varieret tidsbegrænsninger) kan også blive til gavn for besøgende til Vesterbrogade via Møllegade, Kulturhavnens besøgende kan finde udvidet tidsbegrænsning.

Lokalerne - hvor Rema 1000 er i dag - kan givetvis anvendes til flere formål og måske opdeles? Overvejende bør det være til helårs-aktiviteter. Gilleleje har fantastiske tilbud til beboere og gæster. Fine renoveringer i den gamle bydel er vigtig for at bevare interessen for historien ud i fremtiden fremtiden. Bydelen skærmes af moderne byggeri - med Kulturhavnen som nærmeste nabo - og inden længe bygges der boliger og flere plejehjemspladser. Byggeri på Bakkeselskabets grund - tilpasset omgivelserne forekommer som en naturlig udvikling af vores bysamfund. Håber initiativtagerne med Gribskov kommune og borgerne ved fælles hjælp finder en vej og kommer i mål.

Publiceret 06 July 2019 10:00