'Tisvilde går i fisk' kan i år fejre 25 års jubilæum med stemning som i gamle dage ved stejlepladsen lørdag 15. juni. Pressefoto

'Tisvilde går i fisk' kan i år fejre 25 års jubilæum med stemning som i gamle dage ved stejlepladsen lørdag 15. juni. Pressefoto

Fiskefesten er tilbage på Tisvildes stejleplads

arrangement Tisvildeleje går i fisk på stejlepladsen lørdag 15. juni kl. 9-16.30 med aktiviteter i naturen for alle størrelser, akkompagneret af fiskerbands, afsløring af Tisvildeplakaten 2019 og Årets Tisvildeborger.

Der vil være servering af fiskefrikadeller, stenbiderrogn, røget sild, andre sild og mere fisk, fadøl, saft og sødt, samt selvfølgelig den klassiske Tisvildedram, lyder det glade budskab fra arrangørerne.

"Med 25-års jubilæum fejrer vi kærligheden til havet og fisk, og siger god sommer til hinanden med Tisvildehygge mellem skov og strand," skriver de i en pressemeddelelse.

'Tisvildeleje går i fisk' blev først holdt i 1995 af folk, som endnu kunne huske stejlepladsen og stranden summe af liv i de årtier, hvor fiskerne havde deres virke. Nu genoplives stemningen for en dag hvert år i begyndelsen af sommeren i Tisvildeleje.

Foreningen af lokale frivillige har gennem årene med overskuddet fra 'Tisvildeleje går i fisk' støttet flere lokale arrangementer; deriblandt Tisvilde Skoles lejrskole og høstfest og dyrskue på Sct. Helenecenteret.

jesl

Publiceret 08 June 2019 11:00

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl