Modelfoto

Modelfoto sugariie - stock.adobe.com

Lions indsamler briller ved valget

donation Når man går til valgurnen til folketingsvalget 5. juni, kan man også donere sine brugte briller til Afrika. Lions klub Gribskov har opstillet indsamlingsboks ved valgstedet

"Vores brilleindsamlinger plejer at være populære - for eksempel indsamlede Lions-klubberne ved sidste valg mere end 51.000 par briller," siger klubbens præsident Esben Kaspersen i en pressemeddelelse.

Sendes til opmåling

Brillerne sendes til opmåling hos en af tre produktionsskoler, hvor de opmåles, påsættes styrke, kontrolleres og pakkes i plastpose.

Skolens elever sorterer briller, renser og måler dem op. De markeres med styrke og pakkes i kasser med 50 briller af samme styrke. Er brillerne kassable, tages glas ud, ligesom stel sorteres i metaller og plastik, hvorefter det hele sendes til genbrug.

Når Lions deler briller ud, er især Afrika og Latinamerika på modtagerlisten. Over 30.000 par briller forlader hvert år opmålingsstederne for at blive fragtet ud i den store verden.

På modtagerstedet sørger professionelle øjenlæger eller trænede frivillige for at screene de synshæmmede, så brillerne kommer til de rette brugere.

jesl

Publiceret 24 May 2019 14:00

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl