I weekenden 25. og 26. maj løber en ny festival – WOODstories - af stablen. Pressefoto

I weekenden 25. og 26. maj løber en ny festival – WOODstories - af stablen. Pressefoto

Nedtælling til Tisvildelejes ny festival

Snart bliver Tisvilde fyldt med historier og masser af ord

Festival Nedtællingen er i gang. I weekenden 25. og 26. maj skal vil det vise sig, om Tisvildeleje, der i forvejen er kendt for musikfestivalen Musik i Lejet, kan rumme endnu en festival. Fortællergruppen Nordkystfortællerne, der arrangerer den ny festival – WOODstories,- er overbevist om, at det sagtens kan lade sig gøre og uden, at feriebyens beboere eller gæster vil føle sig generet af dens tilstedeværelse.

"Navnet på Tisvildelejes ny festival er inspireret af hippietidens kendte rockfestival Woodstock, der blev holdt i delstaten New York i 1969. Men hvor det på Woodstock var Jimmi Hendrix og andre store rockkoryfæer, som spillede højt for flere hundrede tusinde unge mennesker, er det på WOODstories et lille udvalg af landets bedste historiefortællere, som på deres egen intime måde vil engagere publikum i medrivende historier for både børn og voksne," skriver Fortællergruppen Nordkystfortællerne i en pressemeddelelse.

Publiceret 22 May 2019 10:00

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl