I weekenden 25. og 26. maj løber en ny festival – WOODstories - af stablen. Pressefoto

I weekenden 25. og 26. maj løber en ny festival – WOODstories - af stablen. Pressefoto

Nedtælling til Tisvildelejes ny festival

Snart bliver Tisvilde fyldt med historier og masser af ord

Festival Nedtællingen er i gang. I weekenden 25. og 26. maj skal vil det vise sig, om Tisvildeleje, der i forvejen er kendt for musikfestivalen Musik i Lejet, kan rumme endnu en festival. Fortællergruppen Nordkystfortællerne, der arrangerer den ny festival – WOODstories,- er overbevist om, at det sagtens kan lade sig gøre og uden, at feriebyens beboere eller gæster vil føle sig generet af dens tilstedeværelse.

"Navnet på Tisvildelejes ny festival er inspireret af hippietidens kendte rockfestival Woodstock, der blev holdt i delstaten New York i 1969. Men hvor det på Woodstock var Jimmi Hendrix og andre store rockkoryfæer, som spillede højt for flere hundrede tusinde unge mennesker, er det på WOODstories et lille udvalg af landets bedste historiefortællere, som på deres egen intime måde vil engagere publikum i medrivende historier for både børn og voksne," skriver Fortællergruppen Nordkystfortællerne i en pressemeddelelse.

Publiceret 22 May 2019 10:00

Tisvilde Koret søger flere medlemmer

Sang Tisvilde Koret er et kvindekor, som lige nu består af 24 kvinder. Koret er et tre-stemmigt kor med et bredt repertoire.

"Koret ledes af Erik Knudsen, som er en ung ambitiøs korleder, der til stadighed uddanner sig videre og finder nye spændende veje for koret. Korlederens engagement og glæde ved sangen smitter og får alle i koret til at yde det bedste de har lært," skriver Tisvilde Koret i en pressemeddelelse. Koret synger sange fra den nordiske sangskat, sange med kirkeligt islæt og sange fra det lettere klassiske repertoire. Koret er så heldigt, at få lov til at synge i Vejby Kirkes Sognegård.. Man mødes hver mandag aften klokken 19.00 til 21.15.

Første aften i den nye sæson er mandag 2. september. Sæsonen strækker sig frem til slutningen af april 2020.

Alsang med musik til i Sognegården

arrangement Onsdag 28. august kl. 19-21.15 byder foreningen 'Musik og Kor i Tisvilde' på sommeralsang i Sognegården i Vejby.

"Alsang er for alle og kræver ingen tilmelding. Kom, som du er, og syng med den stemme, du har, og få et par fornøjelige timer sammen med andre," skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Musikerne Frede Knudsen, Ole Jacobsen og John Friis vil akkompagnere sangene og måske overraske med lidt af deres egen musik.

Man skal synge sange fra den danske sangskat som 'Se dig ud en sommerdag', 'Mormors kolonihavehus' og en enkelt svensk. Elise Stendevad vil fortælle små historier om sangene og deres digtere og komponister.

I pausen vil foreningen servere kaffe og hjemmebag, der koster 50 kr til sparegrisen.

Arrangementet er den første af i alt seks alsangsaftner, der vil komme i løbet af vinteren. Se mere på www.musikogkor-i-tisvilde.dk.

jesl