Foreningerne inviterer Gribskov Kommunes børnehavebørn på udflugter til blandt andet gård, sø, skov og hav i denne uge. Pressefoto

Foreningerne inviterer Gribskov Kommunes børnehavebørn på udflugter til blandt andet gård, sø, skov og hav i denne uge. Pressefoto

Grøn uge med krible- krablerier for børn

natur Temaet er krible-krable, når Gribskovs frivillige foreninger byder på naturoplevelser for kommunens børnehavebørn 20.-29. maj og for familier lørdag 1. juni.

Foreningerne inviterer børnehavebørnene på udflugter til blandt andet gård, sø, skov og hav, hvor livet indfanges og nærstuderes med net og lup, og hvor børnene lærer at begå sig i naturen.

Samtidig lyder startskuddet også til sommerfugleprojektet 'Et vingeslag for Heatherhill', hvor kommunen i de kommende fem år vil overvåge sommerfugle og udføre naturplejeforsøg for at optimere forekomsten af sommerfuglenes foder- og værtsplanter i Heatherhill.

Familielørdag på stranden

Familier inviteres til Grøn Lørdag 1. juni kl. 11-15 på Gilleleje Havns øststrand.

Her vil en række af Gribskov Kommunes grønne foreninger og organisationer byde på gratis aktiviteter med temaet 'Grøn Mad', hvor man kan tilberede sin egen grønne frokost for en billig penge.

Det fulde program kan ses på www.gribskov.dk/grønlørdag.

jesl

Publiceret 22 May 2019 14:00

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl