Et eksempel på billeder som Jan Grarup har taget.

Et eksempel på billeder som Jan Grarup har taget.

Mød prisbelønnet krigsfotograf

Krigsfotografen Jan Grarup viser billeder fra sin fotobog ”And Then There Was Silence”

Foredrag Jan Grarups kamera viser os krig, fattigdom, sult og en konfliktfyldt verden, men også en verden, hvor håbet blomstrer på selv de mørkeste steder.

Med dette foredrag, som bliver afholdt 14. maj kl 20 i Kulturhavn Gilleleje, tager han os med til frontlinjen i de sidste tre årtiers krige, konflikter og humanitære katastrofer og viser os desperationen, lidelsen og værdigheden, og gør det umuligt at lukke øjnene for tragedierne. Jan Grarup illustrerer på forskellig vis krigens og katastrofens traumer – noget som han også selv har haft meget tæt inde på livet. Alt dette bliver vist i hans fotobog ”And Then There Was Silence”, som er grundlaget for dette foredrag.

"Som tilhørere får vi et sjældent indblik i, hvordan Jan Grarup har fotograferet, udvalgt og skabt æstetik i en bog, der viser nogle af de værste sider af menneskets natur, og som samtidig indeholder glimt af håb og nogle af de mest formidable menneskelige egenskaber som overlevelse, omsorg og kærlighed. Jan Grarup guider os gennem brændpunkterne set gennem hans kamera, og fortæller om vigtigheden af at dokumentere de menneskelige historier, der ellers ikke ville blive fortalt," skriver Kulturhavn Gilleleje i en pressemeddelelse.

I foredraget vil Jan Grarup fortælle om sine billeder, tilblivelsen af bogen og hans personlige beretning om sit arbejde som fotograf.

Kapp

Publiceret 14 May 2019 14:27