Melby Overdrev er den største hede på Sjælland. Fordi det er frit tilgængeligt, er det også sårbart. Det kan man høre mere om 12. maj. Pressefoto

Melby Overdrev er den største hede på Sjælland. Fordi det er frit tilgængeligt, er det også sårbart. Det kan man høre mere om 12. maj. Pressefoto

Lær naturperlen Melby Overdrev at kende

arrangement Søndag 12. maj kl. 10-12 kan man høre mere om den unikke naturperle Melby Overdrev med udgangspunkt ved den nye sorte motionshytte på Nyvej.

Her fortæller Luise Ekberg og Christian Glahder, Dansk Ornitologisk Forening Nordsjælland, Birgitte Benzon Bang,Danmarks Naturfredningsforening Halsnæs, og Anne Johannisson, Naturstyrelsen Nordsjælland om overdrevets historie, naturen, plejen, fugle, insekter og pattedyr, forstyrrelser, løse hunde og fremtiden.

Desuden arrangerer man småture rundt i området og har et fuglespil til børnene.

Melby Overdrev er den største hede på Sjælland. Her yngler mange sjældne fugle.

Der er også mange hugorme, flere arter af sommerfugle og mange planter, der er knyttet til åbne områder.

I Danmarks Naturkanon

Melby Overdrev blev fredet i 1930 og har været militært øvelsesområde i cirka 130 år indtil omkring år 2000.

Melby Overdrev blev i 2018 udpeget til et af 15 unikke naturområder i Danmarks Naturkanon.

jesl

Publiceret 11 May 2019 07:00

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl