Det bliver et flot syn, når H-bådene stævner ud af Gilleleje Havn 11.-12. maj og dermed åbner sejlsæsonen. Pressefoto

Det bliver et flot syn, når H-bådene stævner ud af Gilleleje Havn 11.-12. maj og dermed åbner sejlsæsonen. Pressefoto

H-bådsstævne åbner sejlsæsonen i Gilleleje

sejlsport I weekenden 11.-12. maj lægger hav og bølger ud for Gilleleje Havn vand og vind til en sportslig begivenhed.

Her mødes nogle af Danmarks ihærdige sportssejlere i et ligastævne for H-både. Der kommer ca. 70 sejlere samt familie og venner til byen og stævnet.

Lokale træner ihærdigt

De indtil nu 23 tilmeldte både stævner ud af havnen for at dyste om de eftertragtede point til placering på ranglisten og udtagelsen til VM, der sejles i Medemblik i Holland i august.

Fra Gilleleje Seljklub deltager fire både og besætninger, så der er lagt op til lokal konkurrence om de bedste placeringer og præstationer blandt disse besætninger.

Der bliver trænet ihærdigt op til stævnet - en kold fornøjelse på denne tid, hvor både vind og vand stadig har meget lave temperaturer, lyder det fra Gilleleje Sejlklub.

Gilleleje Havn bidrager med bådpladser og teltpladser til overnatning på havneområdet, og en bred flok af frivillige står klar til at bemande sekretariat, dommerbåd, kabys, mærkebåde m.m.

jesl

Publiceret 10 May 2019 10:00

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl