Så er der debatmøde om fremtidens landbrug. Det sker 11. maj i Helsinge. Pressefoto

Så er der debatmøde om fremtidens landbrug. Det sker 11. maj i Helsinge. Pressefoto

Kom og hør om landbrugets fremtid

Kom til debat om fremtidens landbrug 11. maj

Landbrug Så er der debat om fremtidens landbrug. Det er der 11. maj kl. 14.30 til cirka 17.30 på Kæderupvej 3 i Helsinge

"Vi står over for kæmpe udfordringer i forhold til landbrugets miljø-og klimabelastning, og samtidig skal der jo produceres fødevarer til os selv og en rimelig andel af verdensmarkedet," skriver coreenergy.dk, som står for debat-arrangementet.

"Et er dog sikkert, vi kan ikke fortsætte som nu, vi må finde nye måder at drive landbrug på, så vi minimerer miljø-og klimabelastningen. Spørgsmålet er hvordan? Vi har inviteret tre mænd, der hver kan kaste lys over dele af problematikken," skriver coreenergy.dk

De tre personer er Andreas de Neergaard, der er prodekan på Københavns Universitet. Han har gennem mange år forsket i udvikling af landbruget. Så er det Henrik Kuske Schou, der er næstformand i foreningen Frie bønder - Levende land. Han vil dele ud af sin viden og erfaringer om, hvad der skal til for at omlægge til et økologisk landbrug og hvilke udfordringer, der særligt kan være. Og endelig er det Christian Poll, der er miljø-, klima-, dyrevelfærd- og finansordfører og spidskandidat i Nordsjælland for Alternativet.

Publiceret 09 May 2019 07:00

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl