Gilleleje Koret synger på museum

Koncert Søndag 12. maj kl. 15.00 og cirka 40 minutter frem vil Gilleleje Koret indtage Tegners Museums store klanglige rum.

Koret har øvet blandt de store hvide skulpturer på museet og fik derved en fornemmelse for den katedralagtige klang, der eksisterer i den store museumsbygning, som er bygget i beton. Hensigten var at forberede sig til den koncert Gilleleje Koret er inviteret til at holde søndag 12. maj. En komposition er skabt til lejligheden af korets leder Erling Bevensee, og bliver således uropført denne søndag. Værket har fået titlen ”KlangTegn” og bliver dermed Gilleleje Korets klanglige møde med Tegners skulpturer og rummets storhed. Blandt andre af korlederens kompositioner kan høres korsats fra Ouverturen til Gilleleje 43.

Sangen om Gribskov vil også være på programmet sammen med andre danske sange, som Sensommervise, Lyse nætter og God morgen lille land, som er komponeret af Carsten Mørch fra Gilleleje.

Der kræves normal museumsentre’ til koncerten.

Kapp

Publiceret 09 May 2019 14:00

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl