'Indviklet udvikling' er bare et af de mange kunstværker rundt omkring i Gilleleje, som man kan blive klogere på på en rundtur 11. maj. Pressefoto

'Indviklet udvikling' er bare et af de mange kunstværker rundt omkring i Gilleleje, som man kan blive klogere på på en rundtur 11. maj. Pressefoto

Rundtur til Gillelejes mange kunstværker

arrangement I Gilleleje by og nærmeste omegn findes en hel del kunstværker og mindesmærker, som man i det daglige måske ikke lægger så meget mærke til.

Det rådes der bod på lørdag 11. maj, når Gilleleje Bibliotek i samarbejde med Gribskov Arkiv byder på en rundtur i Gilleleje, hvor man skal se nærmere på disse -værker og -mærker.

I spidsen går Per Frederiksen, frivillig medarbejder på arkivet, og på turen fortæller han om genstandene.

Rundturen begynder kl. 11 på Kulturbroen ved Kulturhavn Gilleleje, og den varer omkring en time.

Almindeligt fornuftigt fodtøj samt påklædning efter vejrudsigten anbefales.

Det er gratis at deltage - mød bare op.

jesl

Publiceret 08 May 2019 19:00

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl