Udvalgsformand: Plan for Helsinge er foreslået før

Af
Pernille Søndergaard (NytGribskov)

formand Udvikling, By og Land

Debat Den tidligere formand for udvalget for strategi og samskabelse Jesper Behrensdorff præsenterer i et læserindlæg i Ugeposten ideen om sivegade i Helsinge Bymidte. Denne tanke er ikke ny, men foreslået tidligere af blandt andet den daværende udvalgsformand for Plan, Morten Ulrik Jørgensen. Allerede den gang blev det klart for alle, at en ændring i Helsinge midtby skal ske i samskabelse med Helsinge Bymidte og ikke blot som et politisk initiativ uden den fornødne opbakning fra vores medborgere og erhverv i Helsinge.

LÆS JESPER BEHRENSDORFFS INDLÆG HERUNDER

På denne baggrund er det besluttet i Udvikling, By og Land, at der skal opstartes en samskabelsesproces, hvor netop erhverv og beboere i Helsinge, skal inviteres med til at udarbejde “Fremtiden i Helsinge Bymidte”. I udvalget ser vi frem til denne proces og ikke mindst frem til at høre de input, der kommer fra beboere og erhverv i Helsinge.

Publiceret 05 May 2019 07:00

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl