Forskningens døgn på biblioteket

Bibliotek Forskningens døgn bliver markeret 24. til 30. april på Gilleleje Bibliotek med en række gratis arrangementer. De er følgende:

  Onsdag 24.4. kl. 19 på børnetrappen. Foredrag: Angst hos børn og unge: Hvordan løser vi et samfundsproblem?

  Torsdag 25.4. kl. 15 i Mix-hjørnet. Foredrag: Hvor går Afrika hen i en ny politisk og økonomisk verdensorden?

  Torsdag 25.4. kl. 19 på Mezzaninen. Foredrag: Mikroalger - hvad kan de bruges til?

  Lørdag 27.4. kl. 13 i Mix-hjørnet. Foredrag: Fremtidens bio-brændstoffer til lands, til vands og i luften

  Mandag 29.4. kl. 19 på Børnetrappen. Foredrag: Crispr: Bakteriers immunforsvar er vores kur mod arvelige sygdomme

  Tirsdag 30.04 kl. 16 Mix-hjørnet. Foredrag: Kunst i naturvidenskab: Fascinerende billeder fra forskningens verden.

Publiceret 15 April 2019 14:00

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs