Koncert for de ældre

Musik Tirsdag 16. april kl. 19 får seniorkredsen i Helsinge besøg af Lene Løbner, der vil synge og fortælle om sit liv.

Lene Løbner er født og opvokset i Tanzania, og hun har spillet og sunget siden hun var 10 år. Hun har produceret omkring 30 CD`er og komponeret omkring 300 sange. I dag arbejder hun med velgørenhed gennem foreningen: ”Håb for alle”, en forening som hun selv har taget initiativ til at stifte i 2010. Foreningens mål er at nå mennesker i krise på en jordnær og håndgribelig måde, blandt andet gennem litteratur, musik og sang.

Arrangementet med Lene Løbner finder sted på Rundinsvej 46, og der vil blive serveret kaffe og kage.

Der er gratis adgang. Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen på mobil 3033 6746 eller Kurt Jensen på mobil 2171 5694.

Publiceret 14 April 2019 16:00

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs