Hendriksholms Kirkes store kor opfører et af den europæiske musiktraditions mesterværker 14. april i Søborg Kirke. Pressefoto

Hendriksholms Kirkes store kor opfører et af den europæiske musiktraditions mesterværker 14. april i Søborg Kirke. Pressefoto

Mozarts berømte Requiem i Søborg Kirke

koncert Palmesøndag 14. april kl.16 opfører Hendriksholm Kirkes Kor, fire sangsolister og Ensemble Felix Mozarts berømte 'Requiem' i Søborg Kirke.

Koret, der er hjemmehørende i Hendriksholm Kirke og består af 30 rutinerede sangere, synger årligt 10-15 koncerter i ind-og udland,og deltager regelmæssigt i internationale festivaler, hvor koret har modtaget flere priser.

Ensemble Felix består af fem strygere og fem blæsere fra Københavnsområdet, og med den besætning kan de spille store dele af det klassiske og romantiske repertoire.

Der er til koncerten en entré på 75 kroner.

jesl

Publiceret 13 April 2019 14:00

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs