'Dronningen' er med Trine Dyrholm i hovedrollen og kan ses i Slotsbio. Pressefoto

”Dronningen” er med Trine Dyrholm i hovedrollen. Den kan du se i Tisville Bio. Pressefoto Rolf konow

Masser af film i påsken

Film Der er masser af film i Tisvilde Bio i uge 15 i anledningen af påsken. Filmugen byder på Trine Dyrholm, Van Gogh, Dumbo og Hacker. Anmelderne har over en bred kam lagt sig fladt ned for dramaet ”Dronningen”, instrueret af May el-Toucky og med Trine Dyrholm i hovedrollen som advokaten Anne. Anmelderne er enige om, at Trine Dyrholms præstation i filmen måske er karrierens bedste til dato. Tisvilde Bio viser filmen 11., 12., 15., 16. og 19. april kl. 20 og 12. april kl. 15.

'Van Gogh – Ved evighedens port', instrueret af Julian Schnabel handler om de sidste år i den store kunstners liv. Han er sær og nages hele tiden af en indre tvivl om hans kunst rækker. Mads Mikkelsen har en lille men vigtig rolle. Filmen vises 13., 14, 17. og 18. april kl. 20

Walt Disney filmen ”Dumbo” om den flyvefærdige elefant er en digitaliseret genindspilning af tegnefilmen fra 1941. Filmen der er med dansk tale vises 13., 15., 17., 19. og 21. april kl. 16. Endelige vises den danske familiefilmen ”Hacker” instrueret af Poul Berg. Den handler om 13-årige Benjamin, der er forældreløs. Hans mor forsvandt på mystisk vis. Benjamin lever nu på et bosted. Filmen vises 14.,16.,18., 20. og 22. april kl. 16.

Publiceret 13 April 2019 16:00

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs