Snedker Jens Poul Andersen var en pioner i dansk fotohistorie. Det kan man blandt andet læse om i den nye bog 'Geniet fra Nellerød'.

Snedker Jens Poul Andersen var en pioner i dansk fotohistorie. Det kan man blandt andet læse om i den nye bog 'Geniet fra Nellerød'.

Ny bog præsenteres på bibliotek

Navne Så er der bogreception på Helsinge Bibliotek. Den nye bog, der præsenteres, er 'Geniet fra Nellerød' skrevet af den lokale forfatter Lennart Weber

Til receptionen vil Lennart Weber fortælle om bogen, der handler om snedker Jens Poul Andersen 1844-1935. Bogen udkommer 25. marts og receptionen bliver afholdt tirsdag 26. marts kl. 14.30 til 15.30 på Helsinge Bibliotek

"Snedker Jens Poul Andersen var en pioner i dansk fotohistorie. Han byggede flere hundrede fremragende kameraer i træ, både til film- og fotooptagelser. Hans kameraer blev betragtet som nogle af de bedste på markedet. Han var en genial håndværker, som kunne løse næsten alle opgaver. Han byggede cykler, møbler, violiner og meget andet," fortæller Lennart Weber om bogen og fortsætter:

"Bogen beskriver hans fantastiske liv i Huseby og Nellerød i Nordsjælland, og bogen giver ham den plads i vores kulturhistorie, som han længe har fortjent."

Bogen vil kunne købes ved receptionen, hvor Helsinge bibliotek er vært ved et mindre traktement.

Publiceret 21 March 2019 11:30

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs