Landets mest talentløse teatergruppe

scene Der er grin og gøgl på scenen, når Gribskov Teater søndag 24. marts kl. 19.30 i Gribskov Kultursal viser den elskede farce 'Svend, Knud og Valdemar' - en forestilling om en forestilling, hvor alt går galt.

Denne gang er det opera- og teaterkompagniet Figaros, der står bag. Egentlig parodierer Figaros sig selv. For 'Svend, Knud og Valdemar' viser en forestilling spillet af et turnéteater med mere koks i kulissen end talent på scenen.

En farce

Det sagesløse publikum tror, de skal se 'Slaget på Grathe Hede', et skønt nationalromantisk stykke med sang og musik, men i hænderne på det noget udfordrede og lidet dygtige teaterselskab bliver det smukke historiske stykke til en farce.

'Svend, Knud og Valdemar' blev berømt i Danmark takket være en vanvittig opførelse på Teatret Riddersalen i 1970, som blev vist på tv med blandt andre Jytte Abildstrøm og Jesper Klein.

På scenen ses den faste drivkraft i Figaros Hans Dueholm sammen med Lisbeth Kjærulff. Ny på holdet er skuespiller og sanger Kristian Jensen, mens manden som alene udgør et helt orkester er Allan Dahl Hansen.

Billetter købes på www.gribskov-teater.dk.

jesl

Publiceret 21 March 2019 14:00

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs