Vågetjeneste Gribskov søger nye hjælpere. Pressefoto

Vågetjeneste Gribskov søger nye hjælpere. Pressefoto Morten Germund

Hjælp søges: Ingen skal dø alene

Hjælp I Vågetjeneste Gribskov er den fornemste opgave, at ingen dør alene. En våger sidder hos den døende i de sidste timer – enten fordi den døende ikke har familie, eller fordi familien har brug for søvn og et pusterum. Vågninger foregår oftest på plejehjem og er fire timer ad gangen. Som ny våger bliver man holdt i hånden af en erfaren våger i den første tid. Og lige nu er der brug for flere vågere, fortæller Vågetjeneste Gribskov.

Derfor kom til informationsmøde på Helsinge Bibliotek 27. marts kl. 19. Her vil Birthe Westergaard og Vibeke Munck fortælle om Vågetjeneste Gribskov, og der vil være vågere til stede, som kan svare på alle spørgsmål. Der bliver også vist film om det at våge, og hvilken stor betydning det har for de pårørende. Ingen tilmelding - Du kan blot møde op.

I 2018 blev der våget over mere end 95 borgere hos Vågetjeneste Gribskov.

Kapp

Publiceret 21 March 2019 10:00

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs