Der bliver øvet igennem, før Gribskov Ungdomsskole 5. april har premiere på årets musical, 'Verden Venter'. Pressefoto

Der bliver øvet igennem, før Gribskov Ungdomsskole 5. april har premiere på årets musical, 'Verden Venter'. Pressefoto

65 Gribskov-unge springer ud i musical

scene I samarbejde med Kulturskolen Gribskov er Gribskov Ungdomsskole i fuld gang med at øve på årets musical. På og bag scenen er 65 medvirkende unge med i 'Verden Venter' der har premiere 5. april kl. 19.30.

I 'Verden Venter' befinder vi os på en kostskole, Gyldenskiold Akademi. Året er 1958, og et nyt år starter op for elever og lærere på den gamle og traditionsrige skole. Trods traditioner har Gyldenskiold for første gang fået piger på skolen.

Men det er ikke det eneste nye og utraditionelle. Den gamle musiklærer er holdt op og en ny træder til og får hans plads, Hr. Dissing, der byder på nytænkning og moderne musik.

'Verden Venter' handler om frisind, livet, kærlighed, tragedier, samfundets og de voksnes forventninger m.m. Temaer, som man også i dag kan nikke genkendende til, skriver ungdomsskolen i en pressemeddelelse. jesl

Forestillinger

  5. april kl. 19.30

  6. april kl. 15.00

  7. april kl. 15.00

  12. april kl. 19.30

  13. april kl. 15.00

  13. april kl. 19.30

Billetter: 90 kr, børn 60 kr. kan bestilles på www.gribskov-ungdomsskole.dk

Publiceret 21 March 2019 14:00

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs