Ida Øbro vandt sit løb i weekend i Sverige, da hun deltog i Sverigespremieren i Åhus.

Ida Øbro vandt sit løb i weekend i Sverige, da hun deltog i Sverigespremieren i Åhus.

Perfekt sæsondebut for lokale landsholdspiger

Orienteringsløb Tisvilde Hegn OK's to juniorlandsholdsløbere Ida Øbro og Agnes Nørgård Kracht sparkede her i weekenden sæsonen 2019 i gang på fornemste vis, skriver klubben i en pressemeddelelse.

Til årets første orienteringskonkurrence, Sverigespremieren i Åhus, hvor de fleste af Sveriges bedste løbere deltager, vandt Agnes Nørgård Kracht fredagens natløb i suveræn stil. Hun var mere end to minutter foran Hanna Lagerberg fra OK Södertörn i Sverig.

Ida Øbro stod over på natten løb, men vandt mellemdistancen dagen efter blot tre sekunder foran Agnes Nørgård Kracht.

"De to Tisvilde piger fik dermed vist svenskerne, at de skal stå tidligt op, hvis de vil bide skeer med danskerne i 2019. Det bliver spændende at følge de to piger. 2019 er for begges vedkommende sidste år i juniorklassen. De har i 2017 og 2018 ligget lige uden for medaljerne til junior-VM - men måske bliver 2019 året, hvor de tager det sidste skridt op på medaljeskamlen. Nu er stilen i hvert fald lagt," skriver Tisvilde Hegn OK i pressemeddelelsen.

Publiceret 18 March 2019 10:00

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs