Læs mere om Ølstykke Fotoklub på oelstykke-fotoklub.dk.

Læs mere om Ølstykke Fotoklub på oelstykke-fotoklub.dk.

Fotoudstilling på Helsinge Bibliotek

udstilling Der er ny fotoudstilling på vej til Helsinge Bibliotek.

Ølstykke Fotoklub udstiller i perioden lørdag 30. marts til og med torsdag 9. maj, og derfor inviterer klubben til fernisering lørdag 30. marts fra kl. 11 til 12. Her er det muligt at se billederne og tale med fotograferne.

Ølstykke Fotoklub blev stiftet i 1976, og den tæller i dag medlemmer med forskellig baggrund, forskelligt billedsyn, forskellig kunnen og forskelligt udstyr, hvilket ifølge en pressemeddelelse gør samværet inspirerende og kreativt. Er du selvlært, eller har du gået på aften- eller ungdomsskole, og har du lyst til arbejde mere med fotografi - så er Ølstykke Fotoklub nok noget for dig.

Klubbens aktiviteter er primært baseret på klubaftener hver torsdag, hvor medlemmerne mødes i lokalerne på Græstedgård. Typiske aktiviteter er billedkommentering og diskussion, foredrag, møder med andre fotoklubber, erfaringsudvekslinger, billedmontager, klubkonkurrencer og naturligvis fotografering.

Alle er velkommen, og biblioteket byder på en lille forfriskning.

jbe

Publiceret 18 March 2019 17:33

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs