Med to meter og 100 kilo fylder 25-årige Marcus Holmén målet godt ud, og det vil han fra juli så gøre i Nordsjælland Håndbold. Pressefoto

Med to meter og 100 kilo fylder 25-årige Marcus Holmén målet godt ud, og det vil han fra juli så gøre i Nordsjælland Håndbold. Pressefoto

Svensk topmålmand til Nordsjælland Håndbold

Marcus Holmén skifter fra Skövde til den danske liga 1. juli

sport Marcus Holmén fra topholdet Skövde har altid drømt om at spille i den danske liga, og den drøm går nu i opfyldelse, når han 1. juli skifter fra svenske Skövde, der ligger nummer 2 i den svenske liga, til Nordsjælland Håndbold.

"Jeg har fulgt den danske liga, siden jeg var en lille knægt, og det har altid været en drøm at få lov at spille i den: Den er god, og der er mange gode spillere," lyder det fra den 25-årige svenske målmand i en pressemeddelelse fra Nordsjælland Håndbold.

"Det er et ungt og talentfuldt hold, som jeg ser frem til at være en del af," fortsætter Marcus Holmén.

Den to meter høje og 100 kilo tunge målmand fylder godt i målet, han har vundet VM-guld med det svenske U21-landshold i 2013 og formanden for IFK Skövde, Per Andersson, har betegnet ham som talentfuld, træningsvillig og ambitiøs.

"Marcus er en spændende målmand, som har gjort det rigtig godt i den svenske liga de sidste par sæsoner kronet med en flot sæson i Skövde i år, hvor han har bidraget til at spille holdet helt i toppen," siger assistenttræner Simon Dahl, som overtager holdet 1. juli, i pressemeddelelsen

Træner i Helsinge

Marcus Holmén flytter til Hillerød og vil også fungere som målmandstræner i Helsinge, som sammen med Hillerød og Helsingør er moderklubber til Nordsjælland Håndbold.

Hér får han også selv målmandstræning, idet Kristian 'Nøller' Asmussen vil træne ham, så skiftet bliver gnidningsfrit.

Det er også for nylig blevet offentliggjort, at Dan Beck Hansen skifter fra Nordsjælland Håndbold til IFK Skövde, som i forvejen har tre danske spillere og en dansk træner.

Det er den anden nordiske forstærkning inden for kort tid: For nylig blev det offentliggjort, at den 20-årige norske ungdomslandsholdsspiller Fabian Sandven afløser den nuværende ligatopscorer Johan Meklenborg.

jesl

Publiceret 17 March 2019 07:00

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs