15. februar står den på brætspils-hygge for hele familien i Kulturhavn Gilleleje. Pressefoto

15. februar står den på brætspils-hygge for hele familien i Kulturhavn Gilleleje. Pressefoto

Analog hygge for hele familien med brætspil

arrangement I vinterferien 15. februar kl. 15-18 står den på brætspil for hele familien i Kulturhavn Gilleleje.

Brætspil er analog hygge, det er spil, vi spiller sammen som familie og har det enormt sjovt sammen om – helt uden at skulle kigge på en skærm.

Tag yndlingspillet med

Samtidigt er det enormt lærerigt for både børn, voksne - og også bedsteforældre, lover arrangørerne, PR-Gruppen Kulturhavn Gilleleje, i en pressemeddelelse.

Gruppen medbringer en masse sjove brætspil, men har man selv et yndlingsspil, er man velkommen til at medbringe det.

Det er gratis at deltage. Man behøver ikke tilmelde sig - bare dukke op ved bordene ved siden af Makerspace.

jesl

Publiceret 12 February 2019 20:00

Amanda og Piazzolla i Tisvilde Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Tisvilde Bio. En af dem er filmen 'Amanda'.

Den syvårige Amanda mister sin mor ved et terrorangreb i Paris. Det ændrer på alle måder hendes liv. Hendes onkel, David er lidt af en dagdriver og er løsansat i parkvæsenet. Han har et nært forhold til sin niece men slentrer ellers gennem livet på bedste beskub. En aften skal han mødes med sin kæreste og Amandas mor for at fejre hendes nyerhvervede kørekort. Han er som sædvanligt for sent på den. Da han ankommer er det utænkelige sket. Terrorens har stukket sit afskyelige fjæs frem.

David skal nu ud over chokket og tabet også tage vare på sin lille niece, men hvordan kommer de videre i livet og bringer håbet tilbage. Der er rørende scener i filmen, som når David i et forsøg på at glemme smider søsterens tandbørste ud. Amanda opdager helt sønderknust, at morens tandbørste er væk. Det er her i dagligdagens praktiske detaljer, at traumet slår igennem. Den slags detaljer blænder kameraerne normalt ned for, men her eksponeres savnet, så det gør ondt. Filmen vises 21., 22., 24. og 25. august klokken 20 samt 23. august klokken 15.

Dokumentar

'Piazzolla – The years of the Shark' er en dokumentarfilm om argentineren Astor Piazzolla (1921-1992). Han var et musikalsk geni, der formåede at forny tango-genren.

Filmen går tæt på manden og myten, og sammen med sønnen Daniel dykkes der ned i private lyd- og videooptagelser. Han var en af de største bandoneón-spillere i verden. Det er et instrument, der har meget tilfælles med harmonikaen. Han genopfandt tangoen som finkultur, der førte tangoen ind i koncertsalene. Den slags gjorde man ikke ustraffet. Tangoen var ikke længere en folkelig tilbedt dansemusik og nationalkultur, og befolkningen i hjemlandet Argentina var rasende. Han var slet og ret forræder. Dokumentaren vises 25. august klokken 16 og 28. august klokken 20.