Ved et foredrag 13. februar i Luthersk Missionsforening i Gilleleje fortæller Marianne Korsholm om sit seneste møde med Etiopien. Pressefoto

Ved et foredrag 13. februar i Luthersk Missionsforening i Gilleleje fortæller Marianne Korsholm om sit seneste møde med Etiopien. Pressefoto

Marianne Korsholms nye møde med Etiopien

foredrag Allerede som yngre lærer blev Marianne Korsholm fra Hillerød bidt af sit arbejde på det afrikanske kontinent. Det blev dengang til flere års ophold i Tanzania med undervisningsopgaver.

Hendes energi og initiativ har i en mere moden alder ført hende tilbage til Tanzania og Etiopien i flere omgange.

Senest har hun boet i Etiopien, hvor hun har undervist både udlændinges børn og lokale teologistuderende i sprogfag.

Marianne Korsholm holder onsdag 13. februar kl. 14.30-16.30 foredrag om sit seneste møde med landet Etiopien ved et eftermiddagsmøde i Luthersk Missionsforening, Vesterbrogade 22 i Gilleleje. Det gør hun ved hjælp af både ord og billeder.

Arrangementet er gratis. Der serveres kaffe midtvejs. Alle interesserede er meget velkomne.

jesl

Publiceret 10 February 2019 07:00

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs