Hjælp til forældre med psykisk syge børn

Sundhed Foreningen 'Bedre Psykiatri' i Hillerød/Allerød/Gribskov/Halsnæs starter nu netværksgruppe for forældre med psykisk syge børn. At være med i en gruppe med andre i samme situation er guld værd, siger mange forældre.

I en netværksgruppe får man redskaber til at håndtere stress og konflikter, bearbejde skyld, skam og tabu, fastholde rollen som omsorgsperson og at passe på sig selv og begrænse belastninger.

Med støtte fra Trygfonden starter 'Bedre Psykiatri' netværksgruppe for forældre med hjemmeboende børn/unge med psykiske vanskeligheder i Hillerød mandag 18. februar kl. 17. Mødet varer to timer og ledes af en professionel terapeut. Gruppen mødes ca. hver anden uge, og der er i alt otte møder.

Tilmelding til charlottetune@gmail.com med kontaktoplysninger, barnets alder og eventuel diagnose.

Publiceret 10 February 2019 11:00

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs