På søndag 10. februar kl. 15-17 er Beate Richter en af fortællerne i et stille hjørne på Gilleleje Bibliotek. Pressefoto

På søndag 10. februar kl. 15-17 er Beate Richter en af fortællerne i et stille hjørne på Gilleleje Bibliotek. Pressefoto

Nordkystfortællerne tilbage i Kulturhavnen

arrangement Fortællergruppen Nordkystfortællerne tager søndag 10. februar kl. 15-17 hul på forårssæsonen med fortællearrangementer i Kulturhavn Gilleleje.

Nordkystfortællerne holder liv i den mundtlige fortælletradition og -kunst ved at fortælle historier, som de enten selv finder på, eller som de stjæler eller henter inspiration til fra andre. En gang hver måned kan man møde op i et stille hjørne af Gilleleje Bibliotek og lade sig underholde af de spændende historier.

Ved årets første fortællearrangement er det Beate Richter og Karl Erik Frederiksen, der står på programmet.

Beate Richter er uddannet skuespiller i Tyskland og har, mens hun har boet i Danmark, oversat flere samlinger med europæiske eventyr til dansk.

Karl Erik Frederiksen, der kan betegnes som ekspert i vandrehistorier og folkesnak, vil denne dag lade sig inspirere af både lokal og nordisk overlevering.

Entréen følger billetpriserne i Gilleleje Bio, 75 kroner for voksne – men gratis for børn. Billetter på www.kulturhavngilleleje.dk eller ved indgangen.

jesl

Publiceret 09 February 2019 11:30

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs