Havørnens tilbagekomst til den danske natur vil være centrum for turen med ornitolog Jens Lykkebo lørdag 16. februar. Pressefoto

Havørnens tilbagekomst til den danske natur vil være centrum for turen med ornitolog Jens Lykkebo lørdag 16. februar. Pressefoto

Kom på guidet ørnetur ad Esrum-Tisvildevejen

natur Netop i denne vintertid er der gode chancer for at observere havørne - især hvis det er under kyndig ledelse af en ornitolog som Jens Lykkebo. Det kan man komme til lørdag 16. februar på en tur ad vandreruten Esrum-Tisvildevejen.

Turen går fra Alsønderup Kirke gennem Nejede Vesterskov til Arresø.

Jens Lykkebo vil med stor viden og fortælleglæde berette om områdets natur, skoven og vildtet, som tæller bævere, ræve og kronhjorte. Dog vil havørnens tilbagekomst til den danske natur være centrum for turen.

Jens Lykkebo var den første, som i 2009 opdagede Nordsjællands første havørnepar, som slog sig ned i Nejede Vesterskov ved Alsønderup Engsø.

Ørnene har et vingefang på op til ca. 2,50 m og trives godt i disse fredelige områder.

Dagligt følger Jens deres færden som den del af Dansk Ornitologisk Forenings Projekt Ørn. Han har et indgående kendskab til havørne og særligt dette ynglepar.

Man kan booke turen på www.visitnordsjaelland.dk og læse mere om vandreruten på www.tisvildevejen.dk.

jesl

Publiceret 09 February 2019 10:00

SENESTE TV

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl