afaf

afaf

DEBAT: Endelig sker der noget i trafikken i Nordsjælland

Af
Jørgen Simonsen

fmd. Dansk Byggeri Nordsjælland

debat Om det er, fordi folketingsvalget venter lige rundt om hjørnet, eller fordi vi nu har ventet så længe, at politikerne ikke kan komme uden om at investere i infrastrukturen i Nordsjælland, ved jeg ikke.

Men det er i hvert fald en god nyhed for alle os her i Nordsjælland, at regeringen vil lave en forundersøgelse af en ny motorvej i den sydlige Ring 5-korridor fra Køge til Frederikssundsmotorvejen og opdatere beslutningsgrundlaget for Frederikssundmotorvejen.

Det er også meget positivt, at forlængelsen af Hillerødmotorvejen er nævnt i regeringens udspil ligesom opgraderingen af Ring 3 og Ring 4 og forbindelserne mellem dem.

Til gengæld mangler vi en hurtigere løsning på Kystbanen, som stadig kæmper med forsinkelser og aflysninger. Her burde regeringen sørge for, at togmateriellet blev vedligeholdt langt bedre, så der var tilstrækkeligt med togvogne, og at driftsstabiliteten blev højere.

Det er afgørende, at vi har en infrastruktur, der gør det muligt for både virksomheder og medarbejdere uden problemer at komme fra A til B.

Vi spilder i år 22 millioner timer i trafikken i Hovedstadsområdet. Netop derfor vil det gøre en kæmpe forskel for Nordsjælland, hvis infrastrukturen bliver opgraderet.

Men selv om forundersøgelserne går i gang nu, er der jo desværre længe til, at spaden kommer i jorden. Der mangler både en konkret tidsplan for, hvornår infrastrukturen er blevet udbygget, og ikke mindst hvordan det skal finansieres.

Så hvis undersøgelserne er positive, er det derfor afgørende, at der også er fundet penge til projekterne, så vi kan komme i gang med at realisere dem med det samme. Ellers er vi jo lige vidt!

Og belært af tidligere valgkampe og tidligere lovet, bliver jeg først glad, når jeg kører på de nye veje.

Publiceret 09 February 2019 07:00

SENESTE TV

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl