På lørdag 9. februar kan man lave gaver med garn på Græsted Bibliotek.

På lørdag 9. februar kan man lave gaver med garn på Græsted Bibliotek.

Krea-lørdag i Blik med strik og hækling

aktiviteter Blik - Græsted Bibliotek holder Krea-lørdag 9. februar kl. 10-13 med temaet 'Gaver med garn'.

Denne lørdag er der strik og hækling på programmet, hvor man laver sjove ting med garn. Arrangementet er både for voksne og større børn.

Har man en opskrift, der driller, eller har man brug for ny inspiration, lyst til at lære at knytte et armbånd, lave en blæksprutte eller flette en snor ved hjælp af et vikingehjul, så gælder det bare om at møde op.

Kreadage i Blik er for alle, der har lyst til at mødes med andre kreative for at tilbringe et par timer med deres yndlingsaktivitet.

Lis, Janne, Anne eller Sanne fra Blik's strikkecafé kommer og demonstrerer en ny aktivitet hver gang.

Næste krea-lørdage

9.marts er emnet 'Skulptur og Figur', hvor man med ståltråd og modellervoks former figurer og skulpturer.

13.april er emnet 'Mal en fisk', hvor man gentager aktiviteten med at male på en (død) fisk med akrylmaling og lave et aftryk på japanpapir.

Der er ingen tilmelding, og det er gratis, dog må materialeudgifter påregnes.

jesl

Publiceret 05 February 2019 15:00

Amanda og Piazzolla i Tisvilde Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Tisvilde Bio. En af dem er filmen 'Amanda'.

Den syvårige Amanda mister sin mor ved et terrorangreb i Paris. Det ændrer på alle måder hendes liv. Hendes onkel, David er lidt af en dagdriver og er løsansat i parkvæsenet. Han har et nært forhold til sin niece men slentrer ellers gennem livet på bedste beskub. En aften skal han mødes med sin kæreste og Amandas mor for at fejre hendes nyerhvervede kørekort. Han er som sædvanligt for sent på den. Da han ankommer er det utænkelige sket. Terrorens har stukket sit afskyelige fjæs frem.

David skal nu ud over chokket og tabet også tage vare på sin lille niece, men hvordan kommer de videre i livet og bringer håbet tilbage. Der er rørende scener i filmen, som når David i et forsøg på at glemme smider søsterens tandbørste ud. Amanda opdager helt sønderknust, at morens tandbørste er væk. Det er her i dagligdagens praktiske detaljer, at traumet slår igennem. Den slags detaljer blænder kameraerne normalt ned for, men her eksponeres savnet, så det gør ondt. Filmen vises 21., 22., 24. og 25. august klokken 20 samt 23. august klokken 15.

Dokumentar

'Piazzolla – The years of the Shark' er en dokumentarfilm om argentineren Astor Piazzolla (1921-1992). Han var et musikalsk geni, der formåede at forny tango-genren.

Filmen går tæt på manden og myten, og sammen med sønnen Daniel dykkes der ned i private lyd- og videooptagelser. Han var en af de største bandoneón-spillere i verden. Det er et instrument, der har meget tilfælles med harmonikaen. Han genopfandt tangoen som finkultur, der førte tangoen ind i koncertsalene. Den slags gjorde man ikke ustraffet. Tangoen var ikke længere en folkelig tilbedt dansemusik og nationalkultur, og befolkningen i hjemlandet Argentina var rasende. Han var slet og ret forræder. Dokumentaren vises 25. august klokken 16 og 28. august klokken 20.