Gilleleje Station 1906. Stationen lå, hvor parkeringspladsen til Kulturhavnen i dag har til huse. Foto: Gribskov Lokalhistoriske Arkiv

Gilleleje Station 1906. Stationen lå, hvor parkeringspladsen til Kulturhavnen i dag har til huse. Foto: Gribskov Lokalhistoriske Arkiv

En tid, da toget holdt lige ud for hotellet

foredrag I slutningen af 1800-årene nåede togforbindelsen fra Hillerød til Gilleleje og Helsinge. Københavnerne tog på ferie og der blev fragtet gods fra ikke mindst havnen i Gilleleje. Byerne voksede.

Ole-Christian Plum, der har skrevet flere bøger om banerne i Nordsjælland, fortæller togenes historie og giver et bud på fremtiden torsdag 7. februar kl. 19.30 i Det gamle Posthus i Gilleleje

Da det første tog kom til Gilleleje i 1896, blev der åbnet et trinbræt foran det nybyggede Gilleleje Hotel- og Badepension, så københavnerne kunne gå direkte fra toget til hotellet.

Siden er der sket meget, og godstransporten fra havnen er væk. I dag er Gribskovbanen en del af Lokaltog, der sørger for, at folk kan komme med tog til og fra Hillerød.

Gribskovbanen er fulgt med tiden, og i dag arbejdes der på at sammenkoble driften med Lille Nord og Frederiksværkbanen, så man i fremtiden bl.a. kan give passagererne direkte transport til og fra det nye supersygehus ved Favrholm.

Bag arrangementet står Gilleleje og Omegns Museumsforening, og der er gratis adgang.

jesl

Publiceret 04 February 2019 11:30

SENESTE TV

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl