Temafoto.

Modelfoto.

DEBAT: Movia skal køre for os - ikke fra os

Af
Søren Bald

Sandbogaards Allé 5

Tibirke Sand

debat Den nye køreplan for Nordsjælland blev introduceret med store annoncer fra Movia med overskriften 'Vi kører for dig..', men det må bero på, at Movia ikke kender forskel på forholdsordene for og fra.

Der skulle have stået 'Vi kører fra dig!'

Sidst skete det for mig og andre i Helsinge, hvor 320R kørte, mens vi var flere passagerer fra Tisvildetoget, der kæmpede os ned og op ad trapperne. Hvor længe skal det fortsætte?

Jeg havde dog den glæde, at jeg kunne se bussen køre! Den kører altså fortsat.

Der er i den nye køreplan tre minutter mellem tog og bus, og det er ikke nok. Endnu kortere i Frederiksværk, men her uden trapper!

Toget var ikke forsinket, men vi var mange, der skulle af i Helsinge, og der var tryk på alle. Al gang foregik i løb! Og alligevel gik det ikke.

Movia må og skal sikre, at Bus 320R, som er livlinen for hele området mellem Helsinge og Frederiksværk, får justeret køreplanen. Så konklusionen er:

Det er en ommer, hvis Movia vil tages alvorligt! Man skal køre 'for' os og ikke 'fra' os!

Publiceret 28 January 2019 11:30

SENESTE TV

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl