Pinholefotografering er en kreativ proces, der nærmest kan betragtes som at fotografere i blinde. Pressefoto

Pinholefotografering er en kreativ proces, der nærmest kan betragtes som at fotografere i blinde. Pressefoto

Byg et papkamera og tag på fotografisk rejse

aktiviteter Gilleleje Bibliotek byder onsdag 13. februar kl. 11-15 på pinhole-workshop med fotojournalist Nikolaj Svennevig.

Pinholefotografering er en kreativ proces, der nærmest kan betragtes som at fotografere i blinde.

Pinhole-workshoppen tilbyder en tidsrejse i de oprindelige teknikker bag fotografiets skabelse, hvor man med egne hænder bygger et fuldt ud funktionsdygtigt kamera ud af simple hverdagsgenstande og lærer at bruge det og fremkalde billeder.

Workshoppen er for alle på tværs af aldre og fotografisk erfaring og en god familieaktivitet, hvor man bruger papæsker som base for skabelsen af sit kamera.

Når alle har et færdigt kamera, går man på opdagelse med det i kvarteret, inden man fremkalder billederne i kaffe.

Prisen for deltagelse er 200 kr., som inkluderer alle materialer og en let frokost. Man må gerne tage et barn (5-10 år) med i prisen for én billet. Billet købes på www.gribskovbib.dk

Nikolaj Svennevig er uddannet fotojournalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

jesl

Publiceret 22 January 2019 18:00

Amanda og Piazzolla i Tisvilde Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Tisvilde Bio. En af dem er filmen 'Amanda'.

Den syvårige Amanda mister sin mor ved et terrorangreb i Paris. Det ændrer på alle måder hendes liv. Hendes onkel, David er lidt af en dagdriver og er løsansat i parkvæsenet. Han har et nært forhold til sin niece men slentrer ellers gennem livet på bedste beskub. En aften skal han mødes med sin kæreste og Amandas mor for at fejre hendes nyerhvervede kørekort. Han er som sædvanligt for sent på den. Da han ankommer er det utænkelige sket. Terrorens har stukket sit afskyelige fjæs frem.

David skal nu ud over chokket og tabet også tage vare på sin lille niece, men hvordan kommer de videre i livet og bringer håbet tilbage. Der er rørende scener i filmen, som når David i et forsøg på at glemme smider søsterens tandbørste ud. Amanda opdager helt sønderknust, at morens tandbørste er væk. Det er her i dagligdagens praktiske detaljer, at traumet slår igennem. Den slags detaljer blænder kameraerne normalt ned for, men her eksponeres savnet, så det gør ondt. Filmen vises 21., 22., 24. og 25. august klokken 20 samt 23. august klokken 15.

Dokumentar

'Piazzolla – The years of the Shark' er en dokumentarfilm om argentineren Astor Piazzolla (1921-1992). Han var et musikalsk geni, der formåede at forny tango-genren.

Filmen går tæt på manden og myten, og sammen med sønnen Daniel dykkes der ned i private lyd- og videooptagelser. Han var en af de største bandoneón-spillere i verden. Det er et instrument, der har meget tilfælles med harmonikaen. Han genopfandt tangoen som finkultur, der førte tangoen ind i koncertsalene. Den slags gjorde man ikke ustraffet. Tangoen var ikke længere en folkelig tilbedt dansemusik og nationalkultur, og befolkningen i hjemlandet Argentina var rasende. Han var slet og ret forræder. Dokumentaren vises 25. august klokken 16 og 28. august klokken 20.