Blistrup Foreningsfitness holder Fitness Tryday 27. Januar. Pressefoto

Blistrup Foreningsfitness holder Fitness Tryday 27. Januar. Pressefoto

Hele landet går til fitness på samme tid

Motion Vær med når Blistrup Foreningsfitness slår dørene op og holder Fitness Tryday 27. januar mellem kl. 14 og 16 på Toftegårdsvej 6 i Blistrup.

Fitness Tryday er et landsdækkende event, hvor foreninger over hele landet holder åbent hus, og hvor alle interesserede har mulighed for at prøve forskellige former for fitness på egen krop.

"Fitness er for alle uanset alder og niveau, så kom og prøv kræfter med fitness, funktionel træning eller indoor cycling i din lokale forening i Blistrup. Vores uddannede fitness- og indoor cycling instruktører står klar til at fortælle om foreningen, guide dig i brug af træningsmaskinerne og vejlede dig i, hvordan du kan få lagt et træningsprogram. Og så er det lige meget om du vil have cadio træning til indoor cycling, styrke ryg og core ved funktionel træning eller have store overarme ved at løfte jern," skriver Blistrup Foreningsfitness i en pressemeddelelse.

Interesserede kan prøve kræfter med funktionel træning fra kl. 14 til 14.30, indoor cycling fra kl. 14.30 til 15.30 og funktionel træning igen fra 15.30 – 16.

Kapp

Publiceret 21 January 2019 07:00

Amanda og Piazzolla i Tisvilde Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Tisvilde Bio. En af dem er filmen 'Amanda'.

Den syvårige Amanda mister sin mor ved et terrorangreb i Paris. Det ændrer på alle måder hendes liv. Hendes onkel, David er lidt af en dagdriver og er løsansat i parkvæsenet. Han har et nært forhold til sin niece men slentrer ellers gennem livet på bedste beskub. En aften skal han mødes med sin kæreste og Amandas mor for at fejre hendes nyerhvervede kørekort. Han er som sædvanligt for sent på den. Da han ankommer er det utænkelige sket. Terrorens har stukket sit afskyelige fjæs frem.

David skal nu ud over chokket og tabet også tage vare på sin lille niece, men hvordan kommer de videre i livet og bringer håbet tilbage. Der er rørende scener i filmen, som når David i et forsøg på at glemme smider søsterens tandbørste ud. Amanda opdager helt sønderknust, at morens tandbørste er væk. Det er her i dagligdagens praktiske detaljer, at traumet slår igennem. Den slags detaljer blænder kameraerne normalt ned for, men her eksponeres savnet, så det gør ondt. Filmen vises 21., 22., 24. og 25. august klokken 20 samt 23. august klokken 15.

Dokumentar

'Piazzolla – The years of the Shark' er en dokumentarfilm om argentineren Astor Piazzolla (1921-1992). Han var et musikalsk geni, der formåede at forny tango-genren.

Filmen går tæt på manden og myten, og sammen med sønnen Daniel dykkes der ned i private lyd- og videooptagelser. Han var en af de største bandoneón-spillere i verden. Det er et instrument, der har meget tilfælles med harmonikaen. Han genopfandt tangoen som finkultur, der førte tangoen ind i koncertsalene. Den slags gjorde man ikke ustraffet. Tangoen var ikke længere en folkelig tilbedt dansemusik og nationalkultur, og befolkningen i hjemlandet Argentina var rasende. Han var slet og ret forræder. Dokumentaren vises 25. august klokken 16 og 28. august klokken 20.