Tubas kommunikationschef Sisse Tvegaard Andersen (th.) takkede klubbens præsident Bettina Kaysø for donationen på 10.000 kr.

Tubas kommunikationschef Sisse Tvegaard Andersen (th.) takkede klubbens præsident Bettina Kaysø for donationen på 10.000 kr.

Græsted Rotary støtter Tuba med 10.000 kr.

donation Græsted Rotary Klub har haft besøg af organisationen Tuba, der hjælper unge fra familier med misbrug.

Her blev klubbens medlemmer meget klogere på organisationens arbejde og på de store konsekvenser, der kan være ved at vokse op i en familie med misbrug.

Håb om lokalafdeling

Græsted Rotary Klub havde forud for besøget besluttet at donere 10.000 kroner til Tuba, som har 31 afdelinger over hele landet — dog ikke i Gribskov Kommune. Det arbejdes der dog på, for Tuba er i løbende dialog med kommunen omkring et muligt samarbejde.

Landsleder for Tuba Henrik Appel glæder sig over den lokale opbakning: "Vi er ovenud taknemmelige for den gavmilde donation. Det betyder meget både for os og for de unge, der søger vores hjælp. Vi ved, at dette problem også findes i Gribskov Kommune, og det varmer, at der er folk i kommunen, der ønsker at støtte vores arbejde. Vi håber også, at vi på et tidspunkt kan åbne en afdeling i Gribskov Kommune," siger han i en pressemeddelelse fra Græsted Rotary Klub.

jesl

Publiceret 21 January 2019 14:00

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl