Jesper Christensen er mesterlig i ”Før Frosten”, mener anmelderne.

Jesper Christensen er mesterlig i ”Før Frosten”, mener anmelderne.

Danske film i Tisvilde Bio

Film Der er to danske film på plakaten i Tisvilde Bio.

”Før Frosten” med Jesper Christensen i hovedrollen bliver vist frem til 20. januar. Alle internationale anmeldere er enige om, at Jesper Christensen er mesterlig i hovedrollen. The Hollywood Reporter kalder hans præstation for en ”tour de force”, imens Film Forward skriver, at han er ”fremragende i en rolle af Shakespeareaske dimensioner”.

Filmen handler om bonden Jens, der i det 19. århundredes fattige Danmark må træffe sit livs sværeste valg. Høsten fejler, en hård vinter trænger sig på, og Jens og hans lille familie sulter. Den eneste redningsplanke, der er indenfor rækkevidde, er hans unge smukke datter Signe. Kan han gifte hende bort?

Familiefilm

Anders Matthesen har imponeret anmelderne med den nye animationsfilm ”Ternet Ninja”. Den får stjerner og hjerter på stribe og mange fine ord på vejen. Filmen vises i Tisvilde Bio 12., 20., 27. januar samt 2. februar kl. 16.

Publiceret 19 January 2019 08:00

Amanda og Piazzolla i Tisvilde Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Tisvilde Bio. En af dem er filmen 'Amanda'.

Den syvårige Amanda mister sin mor ved et terrorangreb i Paris. Det ændrer på alle måder hendes liv. Hendes onkel, David er lidt af en dagdriver og er løsansat i parkvæsenet. Han har et nært forhold til sin niece men slentrer ellers gennem livet på bedste beskub. En aften skal han mødes med sin kæreste og Amandas mor for at fejre hendes nyerhvervede kørekort. Han er som sædvanligt for sent på den. Da han ankommer er det utænkelige sket. Terrorens har stukket sit afskyelige fjæs frem.

David skal nu ud over chokket og tabet også tage vare på sin lille niece, men hvordan kommer de videre i livet og bringer håbet tilbage. Der er rørende scener i filmen, som når David i et forsøg på at glemme smider søsterens tandbørste ud. Amanda opdager helt sønderknust, at morens tandbørste er væk. Det er her i dagligdagens praktiske detaljer, at traumet slår igennem. Den slags detaljer blænder kameraerne normalt ned for, men her eksponeres savnet, så det gør ondt. Filmen vises 21., 22., 24. og 25. august klokken 20 samt 23. august klokken 15.

Dokumentar

'Piazzolla – The years of the Shark' er en dokumentarfilm om argentineren Astor Piazzolla (1921-1992). Han var et musikalsk geni, der formåede at forny tango-genren.

Filmen går tæt på manden og myten, og sammen med sønnen Daniel dykkes der ned i private lyd- og videooptagelser. Han var en af de største bandoneón-spillere i verden. Det er et instrument, der har meget tilfælles med harmonikaen. Han genopfandt tangoen som finkultur, der førte tangoen ind i koncertsalene. Den slags gjorde man ikke ustraffet. Tangoen var ikke længere en folkelig tilbedt dansemusik og nationalkultur, og befolkningen i hjemlandet Argentina var rasende. Han var slet og ret forræder. Dokumentaren vises 25. august klokken 16 og 28. august klokken 20.