Endnu et pletskud fra Musik i Lejet. Her står den på følelser og masser af indlevelse.

Debatten om Musik i Lejet har raset i de seneste måneder. Foto: Jan F. Stephan

DEBAT: Musik i Lejet blandt fastboende og landliggerne

Af
Helle Dyrting

Granhaven 6

3220 Tisvildeleje

Debat Kære Jan Tørslev Simon:

Jeg har været fastboende i Tisvilde i årtier, og jeg synes, du får afleveret nogle besynderlige opfattelser af vores by, og hvordan den fungerer.

Jeg skal ikke forholde mig til din holdning om MIL (Musik i Lejet). Men jeg synes, der skal korrigeres.

Vores lokale forening hedder ikke ”lokalforeningen”. Den hedder Tisvilde Lokalråd, og er oprettet for mange år siden for at varetage byens interesser. Når Tisvilde Lokalråd vælger at påtage sig arbejdet med at indbyde til borgermøde, så skal det som altid påskønnes. Tisvilde Lokalråd har været en medspiller til, at vi hænger godt sammen her i byen. Også når vi er uenige. Og Tisvilde Lokalråd ville ikke invitere til borgermøde om MIL, hvis ikke det er fordi, der hersker uenighed om, hvordan man har det med MIL og alt, der følger med. Også blandt de fastboende.

Og med det en anden nødvendig korrektion. Grundejerforeningen har mange medlemmer blandt de fastboende. Hele din forudsætning om, at det er landliggerne, der udelukkende er utilfredse med MIL, er ganske enkelt ikke faktuel sand. Der er delte meninger både blandt fastboende og blandt landliggerne.

Til sidst en opfordring: Jeg har meget vanskeligt ved at forstå, hvorfor du retter et så voldsomt angreb på Tisvilde Lokalråd og Grundejerforeningen. Og bruger ord som ”hyleri”, ”ghettozone for rige” og andre temmelig grove udtryk. Du taler altså om mennesker, du bor sammen med i denne by, og det er – efter min mening – ikke en ordentlig måde at tale til eller om andre på.

Hvis MIL skal fremhæves for alle de frivillige, så kan man da være fair nok og forstå, at begge vores lokale foreninger (Tisvilde Lokalråd og Grundejerforeningen), der arbejder hele året rundt, også baserer sig udelukkende på frivillige, der har meldt sig ind i de foreningers bestyrelser for at give en skærv til det Tisvilde, de holder af.

De fortjener opbakning, og hvis man ikke synes om deres arbejde, så er vi også her i Tisvilde så demokratisk indrettede, at man kan møde op og lade sig vælge ind i bestyrelserne og på den måde påvirke arbejdet.

Publiceret 19 January 2019 11:00

Tisvilde Koret søger flere medlemmer

Sang Tisvilde Koret er et kvindekor, som lige nu består af 24 kvinder. Koret er et tre-stemmigt kor med et bredt repertoire.

"Koret ledes af Erik Knudsen, som er en ung ambitiøs korleder, der til stadighed uddanner sig videre og finder nye spændende veje for koret. Korlederens engagement og glæde ved sangen smitter og får alle i koret til at yde det bedste de har lært," skriver Tisvilde Koret i en pressemeddelelse. Koret synger sange fra den nordiske sangskat, sange med kirkeligt islæt og sange fra det lettere klassiske repertoire. Koret er så heldigt, at få lov til at synge i Vejby Kirkes Sognegård.. Man mødes hver mandag aften klokken 19.00 til 21.15.

Første aften i den nye sæson er mandag 2. september. Sæsonen strækker sig frem til slutningen af april 2020.