Sjov for hele familien

Familie Hip-hop, historier og hoppeborg skal gøre det fedt at være børnefamilie. Med et familie-event lørdag 19. januar sætter en gruppe af frivillige foreninger og BLIK – Græsted Bibliotek gang i konceptet ”Familietid – det skal være fedt at være børnefamilie”. Festen begynder kl. 14 og slutter 16.30. Den bliver afholdt i BLIK – Græsted Bibliotek og markerer starten på et år, hvor en gruppe frivillige foreninger, Græsted Kirke og BLIK gerne vil inspirere Gribskovs børnefamilier til fede, fælles oplevelser.

”I familierne sidder vi ofte med hver sin skærm og oplever verden hver for sig. Med familietid vil vi gerne sætte en bevægelse i gang, hvor vi hjælper hinanden med at komme ud og opleve noget – sammen,” forklarer én af initiativtagerne, Inger Hørup Slot fra BLIK – Græsted Bibliotek.

Festen starter med en Rimrejse, når freestyle-veteranerne Strøm og PTA tager publikum med på tur rundt i impro-rappens verden. Udover det kan man opleve en række af frivillige foreninger byder på ”smagsprøver” på sjove ting, man kan lave som barn og familie i Gribskov og så kommer storyteller Carsten Islington forbi og fortæller historier. Alle Gribskovs børn og voksne er velkommen til festen, som er ganske gratis.

Publiceret 16 January 2019 00:00

Amanda og Piazzolla i Tisvilde Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Tisvilde Bio. En af dem er filmen 'Amanda'.

Den syvårige Amanda mister sin mor ved et terrorangreb i Paris. Det ændrer på alle måder hendes liv. Hendes onkel, David er lidt af en dagdriver og er løsansat i parkvæsenet. Han har et nært forhold til sin niece men slentrer ellers gennem livet på bedste beskub. En aften skal han mødes med sin kæreste og Amandas mor for at fejre hendes nyerhvervede kørekort. Han er som sædvanligt for sent på den. Da han ankommer er det utænkelige sket. Terrorens har stukket sit afskyelige fjæs frem.

David skal nu ud over chokket og tabet også tage vare på sin lille niece, men hvordan kommer de videre i livet og bringer håbet tilbage. Der er rørende scener i filmen, som når David i et forsøg på at glemme smider søsterens tandbørste ud. Amanda opdager helt sønderknust, at morens tandbørste er væk. Det er her i dagligdagens praktiske detaljer, at traumet slår igennem. Den slags detaljer blænder kameraerne normalt ned for, men her eksponeres savnet, så det gør ondt. Filmen vises 21., 22., 24. og 25. august klokken 20 samt 23. august klokken 15.

Dokumentar

'Piazzolla – The years of the Shark' er en dokumentarfilm om argentineren Astor Piazzolla (1921-1992). Han var et musikalsk geni, der formåede at forny tango-genren.

Filmen går tæt på manden og myten, og sammen med sønnen Daniel dykkes der ned i private lyd- og videooptagelser. Han var en af de største bandoneón-spillere i verden. Det er et instrument, der har meget tilfælles med harmonikaen. Han genopfandt tangoen som finkultur, der førte tangoen ind i koncertsalene. Den slags gjorde man ikke ustraffet. Tangoen var ikke længere en folkelig tilbedt dansemusik og nationalkultur, og befolkningen i hjemlandet Argentina var rasende. Han var slet og ret forræder. Dokumentaren vises 25. august klokken 16 og 28. august klokken 20.