Mød Gillelejes lokale forfatterduo Iben Bertelsen og Jan Schwerdfeger på Gilleleje Bibliotek. Pressefoto

Mød Gillelejes lokale forfatterduo Iben Bertelsen og Jan Schwerdfeger på Gilleleje Bibliotek. Pressefoto

Ny bog "frigives" på lokalt bibliotek

Bøger Så er der bogudgivelse på Gilleleje Bibliotek. Det sker 31. januar kl 17.30.

Bogen hedder ”Kritisk masse” og er skrevet af Bertelsen & Schwerdfeger. Bogen er 3. og sidste del af Brix-trilogien og forfatterne kan du møde på Gilleleje Bibliotek denne dag.

"Gillelejes lokale forfatterduo Iben Bertelsen og Jan Schwerdfeger har nu afsluttet den dystopiske thriller om Danmark i en meget nær fremtid. Titlen ”Kritisk masse” indikerer, at de problemer samfundet står overfor er ved at have et omfang, hvor demokratiet er truet. De to tidligere romaner "Fjernstyring" og "Trojanske heste" beretter om et Danmark med terrorpakker, der skal beskytte befolkningen, men hvor overvågning og teknologiske supervåben truer de grundlæggende værdier. Uhyrlighederne har desværre alle baggrund i virkelige hændelser og opfindelser," skriver Gilleleje Bibliotek i en pressemeddelelse.

Der er gratis adgang, men tilmelding er nødvendig på www.gribskovbib.dk.

Publiceret 15 January 2019 15:00

Amanda og Piazzolla i Tisvilde Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Tisvilde Bio. En af dem er filmen 'Amanda'.

Den syvårige Amanda mister sin mor ved et terrorangreb i Paris. Det ændrer på alle måder hendes liv. Hendes onkel, David er lidt af en dagdriver og er løsansat i parkvæsenet. Han har et nært forhold til sin niece men slentrer ellers gennem livet på bedste beskub. En aften skal han mødes med sin kæreste og Amandas mor for at fejre hendes nyerhvervede kørekort. Han er som sædvanligt for sent på den. Da han ankommer er det utænkelige sket. Terrorens har stukket sit afskyelige fjæs frem.

David skal nu ud over chokket og tabet også tage vare på sin lille niece, men hvordan kommer de videre i livet og bringer håbet tilbage. Der er rørende scener i filmen, som når David i et forsøg på at glemme smider søsterens tandbørste ud. Amanda opdager helt sønderknust, at morens tandbørste er væk. Det er her i dagligdagens praktiske detaljer, at traumet slår igennem. Den slags detaljer blænder kameraerne normalt ned for, men her eksponeres savnet, så det gør ondt. Filmen vises 21., 22., 24. og 25. august klokken 20 samt 23. august klokken 15.

Dokumentar

'Piazzolla – The years of the Shark' er en dokumentarfilm om argentineren Astor Piazzolla (1921-1992). Han var et musikalsk geni, der formåede at forny tango-genren.

Filmen går tæt på manden og myten, og sammen med sønnen Daniel dykkes der ned i private lyd- og videooptagelser. Han var en af de største bandoneón-spillere i verden. Det er et instrument, der har meget tilfælles med harmonikaen. Han genopfandt tangoen som finkultur, der førte tangoen ind i koncertsalene. Den slags gjorde man ikke ustraffet. Tangoen var ikke længere en folkelig tilbedt dansemusik og nationalkultur, og befolkningen i hjemlandet Argentina var rasende. Han var slet og ret forræder. Dokumentaren vises 25. august klokken 16 og 28. august klokken 20.